[FOTO] Kuće za odmor na Bilogori pravi su melem za oči: Naša fotogalerija otkriva zašto nas strani gosti vole sve više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BILOGORA – Gornje Plavnice, Gudovac, Ivanska, Starčevljani, Kobasičari, Ćurlovac, Kapela, Nova Diklenica, Veliko Trojstvo, Kupinovac, Šandrovac, Maglenča, a naravno tu je i grad Bjelovar, mali je dio lokalnog područja na kojem su unazad nekoliko godina doslovno „niknule” predivno uređene, sadržajne i oku primamljive kuće za odmor.

Nekoliko desetaka kuća

Bilo da je riječ o modernom, tradicionalnom, rustikalnom uređenju, velikoj, maloj okućnici te ponuđenom sadržaju poput teretana, igrališta za djecu, bazena, sauna ili jacuzzija, činjenica je da interes za bavljenje turizmom na području BBŽ raste iz godine u godinu.

 

Iako vlasnici većinu novca za uređenje moraju izdvojiti iz vlastitog džepa, veliku ulogu u razvoju lokalne turističke priče, svakako imaju i javni pozivi za sufinanciranje investicija u turizmu, odnosno turističkih objekata koji se grade, kako u Bjelovaru, tako i na obroncima Bilogore. U samo tri godine, na području naše turističke zajednice otvorilo se čak 40-ak kuća s bazenima.

Potpora Grada i Županije

– Zajedno s Turističkom zajednicom Bilogora – Bjelovar, Grad Bjelovar prvi je pokrenuo priču s potporama, a sada ju i Županijska turistička zajednica prati sa svojim financijskim sredstvima. To je dobra sinergija dviju turističkih zajednica koja će polučiti rezultate i dovesti do povećanja broja smještajnih kapaciteta. Također, uspješno će odškrinuti vrata, kako Bjelovaru, tako i ostatku županije da se još ozbiljnije krenu baviti turizmom. Smatram da prava ekspanzija dolazi s otvorenjem toplica, izjavio je nedavno Hrebak.

Iako su s iznajmljivanjem kuće za odmor u Gornjim Plavnicama krenuli tek početkom srpnja, Matea i Tomo Radić zadovoljni su trenutnim interesom.

Uglavnom stranci

– Na deset dana smo ugostili turiste iz Danske, a potom su nam na 12 dana pristigli i gosti iz Nizozemske. Mi smo praktički na samom početku, a interes već postoji, zadovoljni su Radići, vlasnici kuće „Ela”, koja uz dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinju i dnevni boravak raspolaže s terasom od 32 kvadrata, dvorišnim objektom za spa program, saunom, bazenom i jazuzzijem.

Sudeći prema dosadašnjem iskustvu većine vlasnika, kuće su uglavnom pune tijekom cijele sezone i to mahom stranim turistima, dok domaći najčešće dolaze vikendima ili u predsezoni.

Zimska sezona

– Popunjeni smo od polovice lipnja, cijeli srpanj i kolovoz te dio rujna. Ovo nam je prva sezona i više smo nego zadovoljni. Do sada su nam turisti pristizali iz Njemačke, Belgije, Italije i Rumunjske, što nam čini 90 posto stranih gostiju. Trenutno smo orijentirani na ljetnu sezonu, no svakako razmišljamo i o zimskoj, kažu Vedran Pavin i Monika Girtšal, vlasnici kuće „Vigo” koja se također smjestila u Gornjim Plavnicama.

U nastavku donosimo bogatu fotogaleriju nekih bilogorskih kuća za odmor. Melem su za oči, a možda vas upravo njihova ljepota potakne na bavljenje kontinentalnim turizmom. Uživajte!

FOTO: Novasol.hr/Booking.com


PODIJELI S PRIJATELJIMA!