Zanimaju vas digitalizacija poljoprivrede i poljoprivredne bespilotne letjelice? Sada imate priliku saznati više

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

OPĆINA KAPELA – U Staroj Diklenici će u subotu, 31. kolovoza biti održano zanimljivo i korisno stručno – edukativno predavanje na temu „Digitalizacija u poljoprivredi”. Mjesto održavanja je Društveni dom na adresi Stara Diklenica 13 (Kapela), a početak održavanja 9,00 sati. Riječ je o predavanju na kojem će polaznici biti educirani o mogućnostima novih tehnologija i o digitalizaciji poljoprivredne proizvodnje, a tu je i informiranje o različitim vrstama mjera koje se koriste u svrhu digitalizacije poljoprivredne proizvodnje.

Tim stručnjaka 

O preciznoj poljoprivredi govoriti će Ivana Rendulić Jelušić, jedna od prvih stručnjaka agronomske struke u Hrvatskoj koji se bave pametnom poljoprivredom. Voditeljica je razvoja softverske platforme Vineyard Angel, napravljene u suradnji s TIS Grupom d.o.o. Diplomirala je i doktorirala na Agronomskom fakultetu, smjer voćarstvo i vinogradarstvo. Dodatno, Rendulić – Jelušić je i enologinja te članica Povjerenstva za organoleptičko ocijenjivanje vina.

U praktičkom dijelu, na nasadu marelica kod OPG-a Krvar, demonstrirat će se rad bespilotne letjelice koja ima multispektralni senzor, odnosno kameru, tako da će polaznici dobiti sve informacije o radu s bespilotnim letjelicama, načinu pripreme i provedbe leta, pravilnom prikupljanju, obradi i softverskoj analizi prikupljenih podataka. Voditelj je Augustin Jelušić.

Prijave 

Dodajmo kako događaj organizira Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora u suradnji s Alti Agro d.o.o. Prijavu i potvrdu o sudjelovanju možete poslati zaključno s 19. kolovozom na e-mail: lag.sjeverna.bilogora@gmail.com ili pozivom na broj 099/325 – 9442.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!