[FOTO] S fotoaparatom u ruci, učenice istraživale Gorski kotar. U pripremi izložba nastalih fotografija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za Laru Kuzmanović, Luciju Špeh i Neu Vučemilo, učenice Prve osnovne škole Bjelovar, ljetni školski praznici pokazali su se idealnim za učenje, razvijanje motoričkih vještina te savladavanje orijentacije u prirodi. Naime, zajedno sa učiteljicom Tehničke kulture, Tatjanom Kos te još devet djevojčica i dvije učiteljice iz Kanfanara, Muća, Metkovića i Splita, sudjelovale su na sedmodnevnoj ljetnoj fotoradionici “Bajke Gorskog kotara 2” u Crnom Lugu. Sudionice su na ovaj način stvarale, učile u prirodi te prepoznavale ljepotu prirodnog okruženja u snimanja digitalnim fotoaparatima.

Ljepote Hrvatske 

Konkretno, radionice su obuhvaćale istraživački rad, fotografiranje, makrosnimanja, apliciranje na tekstilu i izradu foto herbarija tehnikom cijanotipije, a fotografiralo se na vrlo atraktivnim lokacijama, Nacionalnom parku Risnjak, Crnom Lugu, Poučnoj stazi Leska, izvoru rijeke Kupe, Park šumi Golubinjak, Lokvama. Teme ljetne fotoradionice bile su raznolike, od života šumske zajednice, doline leptira, graditeljske baštine, pa do vodenog svijeta, starih zanata i alata.

Zajedništvo 

Osim što su djevojke nižih i viših razreda učile i uživale u netaknutoj prirodi, jednako zanimljiv bio je i njihov suživot. Boravak u višekrevetnoj sobi, zajednička priprema doručka i večere, druženje, razgovori, stjecanje novih prijateljstava, odvijalo se uz puno smijeha, veselja i zadovoljstva.

– Zahvaljujemo se Hrvatskom fotosavezu, koji je organizator ovog zanimljivog, edukativnog i kreativnog projekta, zatim voditeljici Zlati Medak, tajniku Predragu Bosnaru i Filipu Bosnaru što su nam omogućili sudjelovanje i prekrasno putovanje koje ćemo zasigurno pamtiti cijeli život. Već sada se jednako veselimo nadolazećim radionicama i daljnjoj suradnji, ističe učiteljica Tatjana Kos, dodavši kako će rezultati radionice biti prezentirani kroz izložbu fotografija u školi, tijekom nadolazeće nastavne godine.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!