[VIDEO] Bjelovarske Sparte odlično odradile utrku, u napetoj borbi zauzele sedmo mjesto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je na Neretvi odveslan 11. Maraton lađarica, na kojem je sudjelovala i bjelovarska ženska postava, Sparte. Djevojke su i ove godine nastupile u jakoj konkurenciji s ukupno 16 ekipa, koje se tijekom cijele godine borbeno pripremaju za odlazak na Neretvu.

Podsjetimo, utrka lađarica duga je deset kilometara, a proteže se od Lučkog mosta u Metkoviću do Opuzena. Naše Sparte zauzele su šesto sedmo mjesto.

Napeto i borbeno 

– Mi smo rezultatom zadovoljne. Maraton je protekao točno onako kako smo priželjkivale. Naravno, uvijek postoji mogućnost za bolji plasman, no nalazimo se u prvoj polovici lista natjecateljica. Za nas je, s obzirom na brzu, dinamičnu, napetu i borbenu utrku, takav rezultat i više nego zadovoljavajući. Dale smo maksimum od sebe, kaže Marija Zlatić, kapetanica bjelovarske ekipe, dodavši kako je ovogodišnji maraton bio možda i najbrži kojeg su veslale.

 

Treći put zaredom, prvo mjesto osvojila je ekipa iz Siska i time ostvarila povijesni rezultat.

Muške bjelovarske snage 

– Kada su me prije izvlačenja startnih brojeva pitali što očekujemo od ove godine, rekla sam da nam je najvažniji cilj odveslati cijeli maraton bez ikakvih problema i u punoj snazi. Smatram da je to sasvim dovoljno. Nakon naše utrke, mi i dalje ostajemo na Neretvi, naravno bodriti Šumare i Argonaute, muške ekipe koje veslaju u subotu 10. kolovoza. Njihova utrka je duplo duža od naše, navijat ćemo i bodriti ih, jer je  zajedništvo ključan segment ove naše priče, ističe kapetanica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!