[FOTO] Kreativno je na Dječjem odjelu knjižnice, mališani “upijaju” staru japansku vještinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petar Preradović, u tijeku je ciklus tečajeva za djecu i mlade „Što znam ja, znat ćeš i ti!”. Od utorka 6. kolovoza, na je red došao Tečaj origamija, koji traje do kraja slijedećeg tjedna, a riječ je o tradicionalnoj japanskoj vještini kreiranja modela od papira. Voditeljica Klara, izradom origamija bavi se posljednje četiri godine i kaže kako ju je ova vrsta modeliranja osvojila na prvu.

 

Stariji podučavaju mlađe

– Prve origamije sam krenula izrađivati u trećem razredu i to posve spontano, kada sam kod tete naišla na knjigu o izradi raznih oblika od papira. U početku nisam znala o čemu je točno riječ, već sam krenula intenzivno vježbati i izrađivati. Jako su mi se svidjele razne mogućnosti, odnosno u što sve mogu pretvoriti jedan običan papir. Mama mi je zatim poklonila knjigu s detaljnim uputstvima i tako se počela razvijati moja ljubav prema origamiju. Soba mi je puna radova i mislim da to dovoljno govori o mom interesu za bavljenje origamijem. Prijateljima se moji radovi jako sviđaju, pogotovo otkad sam usavršila tehniku. Svoje origamije rado poklanjam. Ukoliko ste pažljivi i uporni, vještina se može savladati vrlo brzo. Meni je trebalo otprilike godina dana, kaže Klara Kristić, buduća sedmašica III. OŠ Bjelovar, dodavši da je polaznika na tečaju devet, a naučit će izrađivati različite uporabne predmete i životinje.

Klara Kristić, voditeljica tečaja

 

Dodajmo da nakon origamija slijedi Lorin kreativni kutak, od 19. – 23. kolovoza, dok se svake subote u Boho parku, s početkom u 10,00 sati održavaju Čitaonice – igraonice.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!