[FOTO] Omege na Velebitu odale počast poginulom suborcu Saši Rakijašu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kao i svake godine, pripadnici bjelovarskih Omega i ove su se godine uputili na Velebit kako bi odale počast svom poginulom suborcu Saši Rakijašu.

-Mi već unazad dvadesetak godina obilježavamo prvenstveno pogibiju našeg Saše Rakijaša koji je bio pripadnik pričuvne jedinice i koji je u ranim jutarnjim satima, na samom startu, stradao od mine. Dvije mine su nam eksplodirale, ispaljene sa srpskih položaja. Imali smo osam ranjenih, on je jedini preminuo – prisjetio se Mario Đurak, predsjednik Udruge specijalne policije „Omege“ iz Bjelovara.

Tako, kaže Đurak, Omege na Velebitu svake godine dolaze obilježiti tragičnu pogibiju svog suborca, a zatim i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Osim samih pripadnika Omega, počast dolaze odati i članovi njihovih obitelji na koje iz prve ruke prenose svoja iskustva.

-Ove godine nas je tridesetak, a prijašnjih godina znalo nas je biti do 45 – 50. Ovo nam je prva godina da nemamo djece. Od samog početka uvijek su išla djeca, to sad već žene, sinovi koji su sad očevi tako da ih godinama upoznajemo s čarima Velebita i s time što su pripadnici specijalne policije radili na Velebitu i kako su živjeli – rekao je predsjednik Udruge specijalne policije „Omege“

Godišnjicu tragične pogibije mladog Saše Rakijaša i dalje će nastaviti obilježavati, a kako kažu, ne sjete ga se samo tad, već Velebit posjećuju više puta godišnje.

-Ove je godine 29. godišnjica, iduće godine će biti trideset godina od pogibije i mi ćemo i dalje nastaviti obilaziti. Mi i tijekom godine u više navrata znamo doći planinariti, penjemo se gore na Sveto brdo, uvijek vodimo i bjelovarske planinare i tko god hoće može ići s nama i upoznati što su bjelovarske Omege preživjele na Velebitu – zaključio je Đurak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!