Brončani paraolimpijac iz Tokija, Deni Černi kreće u lov na novu medalju. Očekivanja su velika, kao i konkurencija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom skorašnjeg odlaska na Paraolimpijske igre 2024., župan Marko Marušić primio je Denija Černija, našeg uspješnog sportaša i paraolimpijca koji će se u Parizu u rujnu natjecati u bacanju kugle, kategoriji F33. Dodajmo da se igre održavaju od 28. kolovoza do 8. rujna.

Marko Marušić

– Iznimno smo ponosni što se Deni ponovno kvalificirao na Paraolimpijske igre. U razgovoru s njim i njegovim trenerom, imao sam prilike doznati da se pripreme odvijaju prema planu, dakle bez mogućih ozljeda, koje bi mogle omesti njegov nastup u Parizu. Dosadašnji Denijevi rezultati, svakako nam daju za pravo nadati se dolasku još jedne medalje u našu županiju. Dodao bih kako je već i sam plasman na Paraolimpijske igre veliki uspjeh, ističe župan Marušić, potvrdivši kako će Bjelovarsko – bilogorska županija, Denija i trenera Borisa nastaviti podržavati u radu.

Pripreme

Deni u Pariz putuje krajem kolovoza, dok ga natjecanje očekuje u subotu 7. rujna. Kako i sam kaže, u Parizu će dati sve od sebe.

Deni Černi iz Grubišnog Polja

– Za svako natjecanje se pripremam jednako. U danu održimo dva treninga, jedan je trening bacanje kugle, drugi trening u teretani. Recimo da govorimo o dva, dva i pol do najviše tri sada treniranja tijekom pet, šest dana u tjednu. Stres je ključan dio sporta, pa se nakon treninga malo “udaljim” od svega. Pogledam dobar film ili negdje odem. Na terenu mi je glavni cilj biti što bolje pripremljen, hladne glave i sto posto fokusiran na natjecanje, otkriva 31-godišnji Deni.

Treće mjesto 

Podsjetimo da se Černi na Paraolimpijske igre plasirao prije godinu dana, kada je osvojio broncu na WPA Svjetskom prvenstvu u paraatletici u Parizu. Od tada je nivo rezultata podignut, no na nadolazećim igrama očekuje se itekako velika konkurencija.

 

Trener Boris Kljaić

– Rezultati idu prema naprijed, kako kod nas, tako i na svjetskoj razini. Vjerujemo da će se ovaj put morati baciti novi paraolimpijski rekord, ne samo za prvo mjesto, već općenito za medalju. Od prošle godine, mi smo u prosjeku bolji za 60 centimetara. Možemo biti prvi ili peti, no uvijek se nadamo najboljem i za medalju ćemo se boriti svim snagama, pojašnjava trener Boris Kljaić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!