Stručni tim potvrdio ispravno postupanje policije u Daruvaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

O Krešimiru Pahokiju, protiv kojega je ranije ovoga tjedna podignuto 11 optužnica, nakon što je ubio šest osoba u Domu za starije u Daruvaru, pisalo se da je ranije ove godine prijetio sugrađaninu vatrenim oružjem. No, sada je potvrđeno da je policija postupila kako je trebala te da Pahoki nije prijetio vatrenim oružjem sugrađaninu kojega je istukao.

Nalazom stručnog tima potvrđeno je da su policijski službenici PP Daruvar pravilno postupili u slučaju K.P. i D.K. u lipnju ove godine. Svjedoci i oštećeni negirali su prijetnje vatrenim oružjem.

Stručni tim Ravnateljstva policije zaključio je da su policijski službenici PP Daruvar poduzeli sve potrebne mjere u skladu s pravilima struke tijekom istrage slučaja u kojem je K.P. (1973.) nanio teške tjelesne ozljede D.K. (1973.) ispred Vatrogasnog doma u Daruvaru 20. lipnja 2024. godine.

Tijekom istrage, prikupljeni su iskazi svjedoka, susjeda i zaposlenika obližnje trgovine koji su kategorički negirali da je K.P. ikada prijetio vatrenim oružjem ili da su imali saznanja o njegovom posjedovanju. Oštećeni D.K. također je izjavio da mu K.P. nije prijetio pištoljem, čime su opovrgnuti navodi iz medija.

Stručni tim nije pronašao nepravilnosti u postupanju policije te je zaključeno da se kasniji incidenti povezani s K.P. ne mogu povezati s događajem iz lipnja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!