[FOTO] To je volja! Usred ljeta, na 35 stupnjeva…nogomet, grah i druženje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Dvojica mladih zaljubljenika u nogomet, Manuel Husnjak i Siniša Đipalo, ili kako ih u Šandrovcu od milja zovu Manec i Sinko, organizirali su malonogometni turnir u Šandrovcu. Naime, riječ je o igri „tri na tri”, a između ostalog posjetitelji su se okušali i u izvođenju penala, a za najmlađe bio je osiguran i napuhanac.

Želja ovih mladića je probuditi interes za nogomet i kod mlađih generacija, stvaranje lijepih uspomena te održavanja, kako kažu, Šandrovca ‘živim’ tijekom ljeta. Nije to bio nimalo lak zadatak, s obzirom na to da se igralište ne koristi tijekom godine. Za organizatore ‘Dudašina Cup’ počinje puno prije nego za same igrače i posjetitelje, dva mjeseca prije započinje traženje sponzora i priprema samog terena.

-Svake godine se maksimalno posvetimo pripremi turnira, organizacija je pola posla. Naniže se tu i puno neprospavanih noći, no sve je to zbog euforije i ljubavi prema turniru. Ove godine imali smo 16 ekipa, što nam je ujedno i dokaz kako iz godine u godinu sve više rastemo. Kada vidiš da se ljudi na 35 stupnjeva neumorno zabavljaju, onda znaš da si uspio.” – ističe Husnjak.

Organizatori na pomoći zahvaljuju Općini Šandrovac, načelniku Općine Dariu Halaušu te ostalim sponzorima koji su za natjecatelje osigurali vrijedne nagrade. Također, zahvaljuju i prijateljima, obitelji te ostalim volonterima koji su proteklih tjedana imali pune ruke posla.

Prvo mjesto osvojila je ekipa  „Bog i Hrvati”, a ove godine titula najboljih u izvođenju penala „s gola na gol” pripala je blizancima, Tinu i Toniju Domitrović. -”Kod penala mogli smo svjedočiti ne svakidašnoj situaciji, naime, za izvođenje penala prijavio se Toni Domitrović, koji ima brata blizanca. Do samog kraja nismo primijetili kako dečki pucaju naizmjence. Sve sreća pa je nagrada, dres Luke Modrića, dovoljno velika da oboje stanu u njega. Upravo takve stvari pružaju nam motiv za dalje.”- dodaje Manec.

Da se organizatore pita, ovakav turnir održavao bi se minimalno jednom mjesečno. Već sada razmišljaju o idućem, sedmom po redu Dudašina Cupu.

„Nema veće nagrade od zadovoljstva posjetitelja. Kad nešto voliš ništa ti ne predstavlja problem. Također, veliku zahvalu zaslužuje i Hrvatska nogometna reprezentacija svećenika. Naime aktualni prvaci Europe, odigrali su revijalnu utakmicu protiv starosjedioca ovog nogometnog terena.”-zaključuje Husnjak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!