Do kraja godine nova bolnica bit će useljena od podruma do krova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Do kraja ove godine nova zgrada bjelovarske bolnice trebala bi profunkcionirati od podruma do krova. Naime, završen je javni natječaj za opremanje podruma, jedine etaže koja još nije u funkciji, a radosna vijest je da su sve pristigle ponude ujedno i niže od planiranog troška koji iznosi 441 tisuću eura.

Najnižu ponudu dala je tvrtka Primat iz Zagreba i to na iznos od 261 tisuće eura.

Ravnateljica Opće bolnice „dr. Anđelko Višić” Sanela Grbaš Bratković očekuje da će podrum nove zgrade bolnice profunkcionirati najkasnije do kraja ove godine.

Ukupna bruto površina podrumu nove zgrade iznosi čak 4.600 četvornih metara, a uključivat će transfuziju, citološki laboratorij, patologiju, centralnu sterilizaciju i centralni laboratorij te ostale službe i prostore potrebne za neometano funkcioniranje poslovanja, uključujući i novu, modernu kuhinju.

„Očekujemo da ćemo malo ubrzati postupak dobivanja nalaza s obzirom da će laboratorij biti u novoj zgradi, a jednako tako, što se pacijenata tiče, dobivat će hranu iz nove kuhinje”, ističe Grbaš – Bratković.

Naravno, tu je i zanavljanje opreme koje će ipak podići razinu kvalitete usluga najveće županijske zdravstvene ustanove, a i olakšati svakodnevni rad liječnicima i medicinskom osoblju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!