Djeca iz Harkiva uživaju u odmoru u Novom Vinodolskom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Udruge Hrvatska pomaže, a uz potporu Grada Bjelovara, bjelovarsko odmaralište u Novom Vinodolskom, Hostel Bjelovar, već drugu godinu za redom domaćin je djeci iz Harkiva, deokupiranog dijela Ukrajine. To su djeca koja su proživjela ratne traume i svakako im na bilo koji način treba pomoći.

Predsjednica Udruge Hrvatska pomaže Đurđa Adlešić istaknula je bitnim da treba pomoći civilima i djeci da se prilagode novonastaloj teškoj situaciji i posljedicama koje rat ostavlja na djecu i odrasle.

Djecu je u odmaralištu posjetio i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te istaknuo da je Hrvatska i Bjelovar kao zemlja i grad prijatelj pokazala svoju humanitarnu stranu i želju za pomoći, potaknuta vlastitim iskustvom proisteklim iz ne tako davnog rata. Tom prigodom zamjenik Brajdić djeci je darivao proizvode najslađe bjelovarske tvornice „Koestlin“ koji su izmamili osmjehe mališana.

Inače, Bjelovar i Novi Vinodolski su gradovi prijatelji, pa se tom prigodom zamjenik Brajdić susreo s gradonačelnikom Novog Vinodolskog Tomislavom Cvitkovićem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!