Bjelovarčanka Klara Mendaš rame uz rame s najjačim svjetskim studentima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčanka Klara Mendaš boje Hrvatske predstavlja na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u powerliftingu. Natjecanje se odvija u Tartuu u Estoniji, a Klara je među 12 hrvatskih predstavnika koja će snage odmjeriti s najjačim svjetskim studentima.

-Radi se o svjetskom sveučilišnom natjecanju u powerliftingu koje se odvija u Tartuu u Estoniji. Iz Hrvatske nas je 12, a iz Bjelovara sam samo ja. U mojoj kategoriji do 57 kila nas je samo dvoje iz Hrvatske – kazala nam je powerlifterica Klara Mendaš.

Powerlifting i pripreme za natjecanje

Podsjetimo, powerlifting je relativno nov sport, a natjecateljima je cilj u tri discipline, čučnju, potisku s klupe i mrtvom dizanju podići što veći broj kilograma.

-Za natjecanje se pripremam od veljače, iako sam imala natjecanje u Bjelovaru prije mjesec dana. Moja očekivanja su da barem malo poboljšam rezultate iz Bjelovara, ali neću biti razočarana niti ako ostanu isti – rekla nam je Mendaš.

Prvo međunarodno natjecanje

Usprkos tome što je novi sport, powerlifting je podosta razvijen u Bjelovaru koji se može pohvaliti brojnim natjecateljima na državnoj i europskoj razini, natjecanjem na državnoj razini te državnim prvakom.

-Ovo je moje prvo međunarodno natjecanje. Mogu reći da sam poprilično zadovoljna s tim kako to sve skupa izgleda. Bili smo jučer u dvorani, jako je velika i dobro opremljena pa to izgleda dosta dobro. Ima puno mjesta i lijepo je uređeno, dosta drugačije od naših natjecanja u Hrvatskoj – podijelila je svoja iskustva naša sugovornica.

-Veseli me vidjeti kako to izgleda na malo ozbiljnijoj razini. Što se tiče organizacije, sve je ozbiljno i profesionalno. Baš se nekako veselim ovom iskustvu – dodala je.

Spremna za natjecanje

Putovanje na svjetsko sveučilišno prvenstvo nije prošlo glatko. Bjelovarskoj powerlifterici tijekom putovanja izgubio se kofer koji se stigao tek danas, dan prije natjecanja, tako da se u cijelu priču umiješalo i malo nervoze, no sve je na kraju ispalo dobro.

-Treninge sam sve odradila. Zadnji u subotu još u Bjelovaru. Osjećam se spremno, sutra ujutro je nastup, nadam se da ću se naspavati i da će to sve proći dobro. Danas odmaram – poručila nam je Mendaš kojoj se natjecanje na međunarodnoj razini i dalje čini pomalo nerealno.

-Dok smo došli, uopće nisam imala dojam da smo došli tu na natjecanje, ja još nemam osjećaj da se tu natječem. Tek mi je danas ujutro prošlo kroz glavu da se sutra natječem pa je počela i neka trema. Više sam uzbuđena nego što imam tremu i nadam se da će tako biti i sutra. Makar, ja uvijek imam jaku tremu, ali se uvijek uspijem izboriti s njom – zaključila je.

Klarin nastup možete pratiti sutra od 08:00 na prijenosu uživo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!