Promet u Bjelovaru nakon ovoga više neće biti isti. Mogu li Bjelovarčani prihvatiti promjene?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pretvaranje Trubićeve i Miošićeve u jednosmjerne ulice tek su dio opsežnog paketa mjera koji se planira u sklopu nove odluke o uređenju prometa na području grada koja je trenutno u procesu javne rasprave.

Značajne promjene u prometnom režimu koje je gradska uprava osmislila u suradnji sa strukom trebale bi povećati sigurnost i učinkovitost prometa u bilogorskoj metropoli.

Za vas smo izvukli sedam glavnih promjena:

1. Jednosmjerne ulice

Ulica Ante Trumbića i Ulica Andrije Kačića Miošića postaju jednosmjerne. Promjena će olakšati promet i omogućiti dodatna parkirališna mjesta.

2. Izmicanje tranzitnog prometa

Teretni promet će se preusmjeriti iz užeg centra grada na obilaznice, smanjujući prometno opterećenje i poboljšavajući sigurnost u središtu grada.

3. Zone smirenog prometa

Uspostavljaju se zone smirenog prometa ispred škola i vrtića te u dijelovima naselja bez nogostupa, gdje će vozila morati voziti brzinom hoda pješaka.

4. Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom

Bit će jasno označena i rezervirana parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom na svim uređenim parkiralištima.

5. Tehničko uređenje prometa

Postavit će se nova prometna signalizacija, zaštitne ograde i stupići za povećanje sigurnosti pješaka, osobito u blizini obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

6. Sigurni pravci za djecu

Utvrdit će se sigurni pravci za kretanje školske djece prema obrazovnim ustanovama.

7. Dostava

Dostavna vozila do 12 metara smiju obavljati dostavu bez posebnog rješenja, dok će tranzitna dostava težih vozila biti strogo regulirana i preusmjerena.

Ove mjere dio su dugoročnog plana za povećanje sigurnosti i učinkovitosti prometa te unapređenje kvalitete života građana Bjelovara. Grad Bjelovar poziva sve građane da se uključe u javnu raspravu i svojim prijedlozima doprinesu donošenju što kvalitetnijih odluka.

https://www.bjelovar.hr/dokumenti/nacrt-odluke-o-uredenju-prometa-na-podrucju-grada-bjelovara/


PODIJELI S PRIJATELJIMA!