Igor Brajdić: ‘Ulaganja u sport i kulturu nikad veća, evo što je u planu za ovu godinu…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR –  Tijekom posljednjih sedam godina, Grad Bjelovar može se pohvaliti s iznimno velikom cifrom uloženom u razvoj sporta i kulture. Samo za primjer, u svrhu sporta je 2017. godine iz proračuna Grada Bjelovara izdvojeno 821.755,61 eura, dok u ovoj godini ukupna vrijednost ulaganja u sportsku infrastrukturu iznosi 10.011,850,00 eura.

Razni sportovi 

– Sport i kultura važan su segment razvoja svakog grada. Tijekom 2017., u Bjelovaru je djelovalo 57 sportskih klubova, a danas ih imamo 60, s ukupno 1 900 članova. Tu nije riječ samo o nogometu, već i o košarci, rukometu, streljaštvu, stolnom tenisu, taekwondou. Isto tako, prije sedam godina imali smo 13 profesionalnih trenera, danas ih brojimo 18, ističe Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.

U pogledu sporta, kroz posljednjih sedam godina odrađena je rekonstrukcija sanitarnog čvora za osobe s invaliditetom, postavljanje novog sportskog poda i rekonstrukcija rasvjete u Dvorani europskih prvaka, rekonstrukcija zaletnih i kuglačkih staza u Gradskoj kuglani Bjelovar, rekonstrukcija atletske staze u sklopu Sokolane 1, izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom travom na Logoru te izgradnja Gradskog nogometnog stadiona NK Bjelovar i stadiona za potrebe NK Ždralovi, kao i postavljanje rasvjete na nogometnim terenima. Isto tako, provedena je konstruktivna obnova dvorane Sokolana 1 te je rekonstruirano potkrovlje NK Lasta Gudovac. Izgrađen je i sportski objekt u BŠK Brezovac.

 

Planovi 

– Za ovu godinu, u planu imamo cjelovitu obnovu i projekt opremanja Sokolane 1, energetske obnove Gradske streljane, Omege te Dvorane europskih prvaka i rekonstrukciju njezinog unutarnjeg dijela. Tu su i rekonstrukcija sanitarnog čvora Gradske kuglane i izgradnja igrališta u Hrgovljanima, navodi Brajdić.

Kada je u pitanju kultura, prije sedam godina izdvojeno je 1.760.035,50 eura., a za ovu je planirano čak 4.974.650,10 eura.

– Sa 233 tisuće eura, u ovoj godini financiramo rad 30-ak udruga u kulturi. Kada smo preuzeli Grad Bjelovar, imali smo 25 udruga i 106 tisuća eura. Dakle, govorimo o duplo većem iznosu. Danas imamo obnovljen Dom kulture, BOK fest s kojim se svi jednako ponosimo tek je nedavno dobio status festivala i priznat je na kulturnoj karti Hrvatske te upisan u Registar Ministarstva kulture. Uspostavljena je Nagrada Željko Sabol u likovnoj i književnoj umjetnosti. Dakako, ovo su samo mali segmenti razvoja bjelovarske kulture, dodaje Brajdić.

Zadovoljni situacijom 

Svoje zadovoljstvo zbog kontinuiranog ulaganja u kulturu i sport izrazili su i bjelovarski sportaši, Miran Maričić, olimpijac i član Hrvatske streljačke reprezentacije, Rea Konjević i Petar Daskijević iz Taekwondo kluba Omega te kulturnjaci, glumac Matija Jakšeković i Željka Ferenčak ispred HORKUD-a Golub.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!