Grad osigurao više od 143 tisuće eura potpore za poljoprivrednike. Do sada je zaprimljeno 147 zahtjeva…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za poticaje u poljoprivredi, ove je godine u proračunu Grada Bjelovara osigurano 143.400,00 eura, najniži iznos potpore iznosi 90 eura, a najviši 13.300,00. Do sada je zaprimljeno 147 zahtjeva, dok se najtraženije potpore odnose na očuvanje pčelinjeg fonda.

Imati siguran plasman

Odluke o visini isplata potpora, poljoprivrednicima je danas 18. srpnja, dodijelio zamjenik gradonačelnika Bjelovara. Dodajmo kako su sve mjere kreirane u suradnji s domaćim poljoprivrednicima.

– Najbolji pokazatelj dobrog rada je puna gradska vijećnica. Interes za potporama je iz godine u godinu sve veći i mislim da je to odličan pokazatelj kvalitetne suradnje između Grada Bjelovara i poljoprivrednika. Njihove potrebe pratimo, slušamo i što više toga nastojimo provesti u djelo. S obzirom da smo tek na sredini srpnja, do kraja godine očekujemo ukupno dvjestotinjak zahtjeva. Najbolji poticaj za poljoprivredu je osigurati tržište za proizvedenu robu. Naše poljoprivrednike smo ujedinili i danas sve naše osnovne škole i vrtići, čak i šire, dobivaju proizvode domaćih poljoprivrednika, a to su prepoznali i brojni restorani, ističe dogradonačelnik.

Prepoznatljiv proizvod

Primjerice, najveći iznos potpore otišao je za proizvodnju zaštićenog proizvoda, 25. na razini EU. Riječ je o bjelovarskom kvarglu Sirane Maciček iz Žabjaka koja se bavi proizvodnjom sira i raznih mliječnih proizvoda.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!