[FOTO] Košarka 3×3 “zapalila” Lipik, za najbolje osigurane novčane nagrade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U Lipiku je održan 25. Streetball Lipik 2024., turnir ulične 3×3 košarke. Ove je godine najuspješnija bila ekipa Intercity iz Kutine koja je u uzbudljivoj finalnoj utakmici na igralištu kod lipičkog Dječjeg doma pobijedila ekipu Hoopsteri iz Nove Gradiške i to rezultatom 21:11.

Pobjednici turnira, Intercity

Novčane nagrade 

Za Intercity igrali su Roman Čimbur, Mislav Maznik, Bruno Perić i Bruno Strunjak, a pobjeda im je donijela glavnu nagradu u iznosu 700 eura. Igrač Roman Čimbur proglašen je igračem turnira te mu je uručen poseban Trofej Dražena Petrovića, izrađen u tvornici Lipik Glas.

Roman Čimbur, najbolji igrač turnira

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 300 eura osvojila je novogradiška ekipa Hoopsteri koju čine Noa Valentić, Borna Bešlić, Petar Bešlić, Antonio Majetić i Matija Lasović. Treće mjesto i 100 eura nagrade osvojila je novljanska ekipa Amila Gano, zahvaljujući pobjedom nad lokalnom lipičko – pakračkom ekipom Sapeti1, u sastavu Dino Poliganović, Bruno Baschiera, Davor Januš, Robert Kovacevic i Valentino Jirasek. Svim ekipama, nagrade je osobno uručio Vinko Kasana, lipički gradonačelnik.

Drugo mjesto osvojili su Hoopsteri

 

Treće mjesto pripalo je ekipi Amila Gano

 

 

Natjecateljski duh 

U neizvjesnim nadmetanjima, za pobjedu se borilo ukupno 12 ekipa, Sapeti1, White Horses, Intercity, Amila Gano, Hoopsteri, Windy City, Virka, QD Pobjednik, Sapeti2, Airballers, Rent-a Dino, 3×3 Zona s područja Lipika, Pakraca, Virovitice, Kutine, Nove Gradiške i okolice. Košarkaši su dali sve od sebe i svojim zanimljivim potezima i majstorskim vještinama na terenu izmamili brojne ovacije publike. U pauzama između utakmica nastupile su i zasjale lipičke mažoretkinje, a publika je s velikim interesom pratila i natjecanje u tricama.

Dodajmo da je turnir organizirala Udruga Mladi Lipika uz pokroviteljstvo Grada Lipika, Lipik Glasa te brojnih drugih sponzora iz Lipika i Pakraca. Ovaj turnir je također obilježio i 25. godišnjicu organizacije ulične košarke u Lipiku, pokazujući visoku razinu organizacije i angažmana Udruge mladih Lipika pod novim uvjetima.

– Iako možda nema međunarodnih timova kao nekada, udruga se i dalje trudi pružiti kvalitetan sportski užitak svim zaljubljenicima u košarku, istaknuo je Matej Nemeth Campi, predsjednik Udruge mladih Lipik.

FOTO: (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!