Stigli rezultati upisa u srednje škole! Za čazmansku gimnaziju javilo se tek troje učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon prvog kruga upisa učenika u srednje škole, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su zadovoljni. Kako je rekla županijska pročelnika za obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac, postoje iznimke, ali većina škola je gotovo potpuno popunjena.

– Pogotovo su popunjene strukovne škole dok je u Gimnaziji Bjelovar ostalo još jedno slobodno mjesto za jesenski rok – kaže Prugovečki Klepac.

Lošiji rezultati

– Manje zadovoljavajući rezultati su u Srednjoj školi Čazma gdje nažalost nismo upisali gimnaziju, a javila su se svega tri učenika. Isto tako, nešto manje učenika prijavilo se u Gimnaziju u Grubišnom Polju. No, s obzirom na to da ta škola pripada području posebne državne skrbi, tu će se upisati gimnazija – navodi.

– Garešnica, koja prošle godine nije upisala Gimnaziju, ove godine je u tome uspjela. Kada sve sumiramo, možemo reći da smo zadovoljni – rekla je Prugovečki Klepac.

Podaci Ministarstva obrazovanja

– Prema podacima Ministarstva obrazovanja, znanosti i mladih, mi smo jedna od županija koja nema suficitarnih zanimanja, a uz nas nema ih još samo Varaždinska županija – kaže.

Isto tako, u srednje škole u županiji se upiše više učenika nego što ih izlazi iz osnovnih škola.

– To ne znači samo da smo atraktivni učenicima naše županije nego i učenicima okolnih županija što se vidi po smještaju u učeničke domove, ali i rezultatu upisa u srednje škole – zaključila je Prugovečki Klepac.

FOTO: Facebook Srednja škola Čazma


PODIJELI S PRIJATELJIMA!