Priča o klubu koji je u dvije godine postojanja osvojio naslov prvaka u seniorskoj i U13 konkurenciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rijetko koji klub u Hrvatskoj je u tako kratkom vremenu ostvario tako vrhunske rezultate, što u seniorskoj konkurenciji što u mlađim kategorijama, kao KK Borik Bjelovar.

Naime, klub koji je osnovan prije samo dvije godine u seniorskoj konkurenciji osvojio je naslov prvaka Hrvatske, a ove su godine pak U13 košarkaši osvojili naslov prvaka Hrvatske, dok si im kolege iz U15 osvojile drugo mjesto. Lijepa je to priča bjelovarske 3×3 košarke koja se munjevito razvija diljem svijeta, a jedan od mnogobrojnih dokaza je i to što je 3×3 košarka prije četiri godine postala olimpijski sport.

Mastermind tako mladog, a uspješnog kluba je Ivan Šiprak, predsjednik KK Borik i glavni organizator nedavno održanog FIBA 3×3 međunarodnog turnira u Bjelovaru kojeg je, pogađate, osvojio KK Borik.

Djeca su temelj budućnosti kluba

-Vesele nas uspjesi naših seniora koji su prije dvije godine osvojili naslov prvaka Hrvatske, a i ove godine smo u uskom krugu kandidata. Dokaz tome je i osvojen turnir FIBA 3×3 u Bjelovaru. No, posebno smo ponosni na naše mlađe kategorije koji ostvaruju sjajne rezultate. Rad s mladima u 3×3 košarci je ono na što stavljamo fokus, ta djeca su temelj budućnosti kluba – kazao je predsjednik kluba Ivan Šiprak koji je uz Mirka Hrženjaka i trener mlađih dobnih kategorija te izbornik seniorske ekipe.

-Ekipe U13 i U15 su nastupale diljem Hrvatske po brojnim turnirima, skupljali su bodove i ostvarili su pravo nastupa na finalu Prvenstva Hrvatske u Bjelovaru. Na kraju je ekipa U13 u velikom finalu osvojila naslov prvaka Hrvatske što je za zaista uspjeh bez presedana, a ekipa U15 je izgubila u finalu i osvojila srebro, ali kako mi kažemo zlatnog sjaja i svaka čast i njima. To je zaista veliki uspjeh i dokaz da se vizija, rad i trud isplate. Mi s tim mladićima radimo individualno preko zime, a čim dođe ljepše vrijeme selimo se na Borik. Učimo ih specifičnostima 3×3 košarke, radimo na njihovom mentalnom i taktičko tehničkom razvoju oplemenjujući ih u njihovom košarkaškom razvoju. Svakako treba spomenuti KK Vedi i trenera Stipu Sabljića koji trenira većinu naših klinaca u klasičnoj košarci, ali i trenera našeg kluba Mirka Hrženjaka s kojim na treninge dolaze dva naša dječaka iz KK Podravac Virje – priča nam Šiprak.

Prednjačimo u Hrvatskoj što se tiče mlađih kategorija

-Mislim da kao klub zaista prednjačimo u Hrvatskoj što se tiče mlađih kategorija. Veliki fokus stavljamo na njih, treniramo, razgovaramo, idemo po turnirima, svakom djetetu smo ove godine osigurali sredstva za tenisice, klub smo koji ne naplaćuje članarinu, uglavnom stvorili smo jedno obiteljsko ozračje – pojasnio nam je Šiprak.

-3×3 košarka može biti jako važna u procesu razvoja mladog košarkaša koji se kasnije možda odluči za klasičnu 5 na 5 košarku. Tu klinci brže moraju misliti, igra je izuzetno dinamična, brutalno brza je transformacija iz napada u obranu i obrnuto, reakcije moraju biti brže, igra je čvršća. Puno je tu elemenata koji im mogu pomoći na njihovom košarkaškom putu. A lako je moguće da će se dio njih kasnije u potpunosti odlučiti za 3×3 košarku koja je sve popularnija u Hrvatskoj i svijetu. Evo, turnir u Bjelovaru je uživo prenosila ArenaSport. Uskoro počinju Olimpijske igre gdje će se igrati 3×3 turnir, dakle jako brzo se sve to razvija i zato je važno raditi s mladima i to je ono na čemu se najviše baziramo, ali unatoč tome, ostavarujemo i odlične rezultate u seniorskoj konkurenciji – istaknuo je Šiprak.

KK Borik – U15, viceprvaci Hrvatske
KK Borik – U13, prvaci Hrvatske
KK Borik – seniori, prvaci Hrvatske 2022.g.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!