Novac, knjige, satovi… evo kako se sve nagrađuju učenički i sportski uspjesi u županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kraj školske, pa i sportske godine idealna je prilika za nagraditi izvrsnost na polju znanja i sporta. Toga su svjesni i u gradovima na području Bjelovarsko-bilogorske županije gdje su neki već nagradili, a neki će tek nagraditi izvrsnost na svakom mogućem polju znanja i sporta.

Od ove godine praksu nagrađivanja učenika osnovnih i srednjih koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto uvela je i Bjelovarsko-bilogorska županija. Oni su ove godine nagradili 52 učenika i 27 mentora s priznanjima i prigodnim poklon bonovima u vrijednosti 140 eura za prvo, 100 za drugo i 70 eura za treće osvojeno mjesto.

Izvrsnost se uvijek nagradi

– Izvrsnost uvijek treba nagraditi, to činimo uvijek kroz gradski proračun. Imamo poziciju u Sportskoj zajednici za posebne uspjehe sportaša. Sve sportaše financijski pomažemo, ali mislim da je bitno da se vidi da grad stoji uz te rezultate. Svatko tko donese dobar rezultat u grad, mora biti nagrađen – poručuje čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, koji je nedavno nagradio članove Hrvačkog kluba Čazma za njihove sportske uspjehe. Nagradu je uručio i Marisu Scariotu, odmah nakon što je postao kadetski prvak Hrvatske u biciklizmu.

Grad Daruvar dodijelio je priznanja za posebna postignuća učenika i mentora osnovnih i srednjih škola na državnim i međunarodnim natjecanjima za minulu školsku godinu. Osim priznanja, učenicima je uručena i novčana nagrada koja za prvo mjesto iznosi 150 eura, drugo 100 i treće 50 eura. Grad je ove godine izdvojio 5 tisuća 400 eura za nagrade, a osim novca, nagrađeni su dobili ulaznice za Termalni vodeni park i kino.

Grad Grubišno Polje je nagradio četiri učenika Srednje škole koji su tijekom cijelog školovanja imali prosjek 5,00 s nagradama u vrijednosti cca 150 eura koje su učenici sami birali, te 3 učenika Osnovne škole koji su cijelo školovanje imali prosjek 5,00 s ručnim satovima vrijednosti cca 130 eura. Učenici koji su sudjelovali na županijskim natjecanjima nagrađeni su prigodnim knjigama – poručuju iz Grubišnog Polja.

Nagrade za najbolje tek stižu

U Bjelovaru i Garešnici, nagrađivanje učenika i sportaša tek slijedi. Naime, grad Bjelovar raspisao je u svibnju poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada za posebna dostignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima osnovnih, srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova. Učenici i mentori mogli su se javiti do 23. lipnja, a visina nagrade za odličan uspjeh je 132 eura po učeniku ili studentu i mentori.

U Garešnici rade na Odluci o nagrađivanju učenika, studenta i sportaša, pa će s jeseni, nakon što odluka prođe savjetovanje s javnošću i usvajanje na Gradskom vijeću raspisati javni poziv za upravo završenu školsku i akademsku godinu. Najizglednije je da će to biti novčana nagrada za sportaše i učenike s državnih i međunarodnih natjecanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!