Film Sandra Totha putuje na festival za mlade filmaše iz cijelog svijeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U program 11. Star film festa, koji se održava u Sisku od 29. do 31. kolovoza, uvršten je i kratki dokumentarni film „Bjelovarac”, djelo bjelovarskog autora. Inače, riječ je o prvom festivalu, na kojem će film biti prikazan.

Podsjetimo, Sandro Toth mladi je umjetnik koji je diplomirao na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti, smjer animirani film i novi mediji. Do sada je Sandro napravio oko 40 multimedijalnih i animiranih filmova, a između ostalih, posebno je ponosan upravo na film „Bjelovarac” koji govori o liku i djelu Vojina Bakića, velikog kipara i umjetnika, rođenog u Bjelovaru. Film je rađen u suradnji s Gradskim muzejom, na čijem se službenom Youtube kanalu „Bjelovarac” može i pogledati.

Ukupno 501 prijava 

– Festival ima nekoliko kategorija, igrani, dokumentarni, eksperimentalni i animirani film. „Bjelovarac” je jedan od pet dokumentarnih koji su uspjeli „upasti” na festival. Cilj snimanja „Bjelovarca” je da gledatelji, odnosno šira javnost sazna kako Bjelovar ima bogatu povijest kulturnog naslijeđa. U fokusu su Bakićev život i njegov način umjetničkog stvaranja, kaže autor Sandro Toth, dodavši kako je „Bjelovarac” vrlo emotivan i iskren.

Osim što je prikazivačkog, Star film fest posjeduje i natjecateljski karakter, tako da će najbolji filmovi prema ocjenama žirija, biti nagrađeni. Dodajmo kako je festivalu pristigla čak 501 prijava, što domaćih, što stranih autora, dok je selekcijski tim odabrao 31 najbolji. Uz hrvatske, tu su primjerice i talijanski, poljski, nizozemski, američki, estonski, francuski te drugi filmovi. Našem Sandru želimo puno sreće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!