[VIDEO/FOTO] Snažna poruka s korza: ‘Dosta je stradavanja! Djeco, vozite se polako, stavljajte kacigu na glavu…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je na gradskom korzu održana preventivna akcija ‘Dan sigurnosti u prometu djece i mladih’ koju je organizirala Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s PU Bjelovarsko-bilogorskom, Vatrogasnom zajednicom BBŽ i zdravstvenim ustanovama. 

Razlog je, nažalost, sve veći broj stradalim mladih osoba, ponajviše na romobilu i quad vozilima

Jakob Bukvić, načelnik PU bjelovarsko-bilogorske poručio je velikom broju djece na korzu koji su se okupili da slušaju roditelje koji uvijek govore da voze bicikle i ostala vozila s kacigom. 

-Mlađi neka slušaju roditelje, oni od 16 nadalje moraju se pridržavati promenih propisa. To je važno, jer na području naše županije u prvih 6 mjeseci čak 14 djece je stradalo. Jedna djevojčica je smrtno stradala, troje je teško stradalo. To nam sve govori da moramo poduzimati sve mjere da se takvi događaji više ne događaju – kazao je, između ostalog, načelnik Bukvić. 

Župan Marko Marušić istaknuo je važnost ove današnje akcije. 

-Ovi podaci koje je iznio načelnik Bukvić su zaista šokantni. Jedna djevojčica je poginula, više ih je teško stradalo i mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija nismo mogli ostati imuni na to i odlučili smo organizirati ovu akciju s kojom želimo upozoriti na važnost sigurnosti u prometu – kazao je, između ostalog, župan Marušić. 

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika, izameđu ostalog, istaknuo je da će Grad Bjelovar smanjiti promet u centru grada za 50 posto tako što će dvije ulice A.K. Miošića i Trumbićeva postati jednosmjerne.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!