[FOTO] U USKOK-ovoj akciji pali krijumčari duhana, skrivali ga u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

USKOK je pokrenuo istragu protiv devetorice hrvatskih državljana zbog sumnje na zločinačko udruženje, izbjegavanje carinskog nadzora, nedozvoljenu trgovinu i pranje novca. Policija je podnijela kaznenu prijavu.

Istražuje se kako su I. i II. osumnjičenik od siječnja do srpnja 2024. kupovali velike količine duhana u inozemstvu, koje su potom nelegalno uvozili u Hrvatsku, skladištili i prerađivali u sitno rezani duhan za prodaju na crnom tržištu. Duhan je uskladišten u Slovačkoj, a prevožen preko Mađarske u Zagreb i Bjelovar.

Osumnjičenici su uvezli najmanje 81,5 tona duhana, od čega su preradili i prodali 62,9 tona, čime su zaradili najmanje 1.259.740 eura. Zbog neplaćenih trošarina, državni proračun oštećen je za najmanje 9.304.366,50 eura.

Također, III. osumnjičenik je stečeni novac ulagao u vozila i nekretnine kako bi prikrio ilegalno porijeklo sredstava. Tijekom pretraga pronađena je veća količina duhana i novca. Osam osumnjičenika je predano pritvorskom nadzorniku, dok se jedan već nalazi na izdržavanju kazne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!