Zahuktava se natječaj za toplice, interes već pokazale tvrtke iz inozemstva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U utrku za 40-ak milijuna eura vrijednom izgradnjom bjelovarskih toplica, sudeći prema javno dostupnim informacijama iz međunarodnog javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, osim hrvatskih tvrtki zainteresirane su i one iz inozemstva.

To inozemstvo za sada se svodi na Sloveniju i Srbiju, barem ako je suditi prema pitanjima postavljenima tijekom trajanja javne nabave. Do 18. lipnja, naime, pristiglo je osam pitanja, što sigurno svjedoči u prilog velikoj zainteresiranosti tvrtki za taj veliki građevinski pothvat, a pitanja se odnose na materijale koji će se upotrebljavati pri izgradnji, ali i, primjerice, na detaljniju definiciju potrebnih referenci u visokogradnji.

Iako je većina pitanja postavljena na hrvatskom jeziku, po jedno pitanje upućeno je na srpskom, odnosno na slovenskom jeziku. Na kojem god jeziku dolazila pitanja, iz Termi Bjelovar potrudili su se detaljno odgovoriti na svako. Vrijedi spomenuti i da je bjelovarski gradonačelnik, u potrazi za što većim brojem ponuda, a i povoljnijom cijenom izgradnje, putem veleposlanstava u Hrvatskoj pozvao građevinske tvrtke iz susjedstva, regije, ali i one prekooceanske, da prouče uvjete natječaja i pošalju svoje ponude.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!