Hoće li škole zbog popodnevne utakmice dozvoliti učenicima da bodre Vatrene?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu, zavladala je Europom. Bez sumnje, sada već svi, i mlado i staro, zna da od 14. lipnja traje Europsko nogometno prvenstvo koje se ove godine smjestilo u Njemačkoj. Nakon “kiksa” protiv Španjolske u subotu, Hrvatsku nogometnu reprezentaciju sutra čeka popravni ispit protiv Albanije.

Bez obzira na poraz u prvoj utakmici prvog kola, euforija u Hrvatskoj nije splasnula, a svi žive u nadi da će se Vatreni poput, također vatrenog feniksa, izdići iz pepela te vratiti jači.

Susret se igra u 15 sati što za mnoge zaposlenike i školarce nije idealno vrijeme. Zato smo odlučili provjeriti hoće li škole organizirati zajedničko gledanje utakmice, kako je u pojedinim školama bio slučaj na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. Ovaj put nešto više sreće imaju osnovne škole koje uglavnom samo ujutro imaju nastavu. Srednje škole pak nemaju izbora.

Tehnička škola Bjelovar

– Mi ćemo imati nastavu jer je zadnji tjedan škole i neki učenici moraju odgovarati, a i samo tri razreda idu popodne u školu. I prošli put, kada je bilo Svjetsko prvenstvo, učenici su gledali utakmicu na satu kada su odradili svoje, ali u praksi nećemo puštati učenike s nastave. Nemamo prostora za dodatne dane i sate, a nema ni smisla najviše zato što je zadnji tjedan škole. Da mijenjamo raspored, može se dogoditi da netko nema nastavu i tek onda smo napravili prekršaj. Kada je bilo Svjetsko prvenstvo, bio je 11. mjesec, škola je praktično tek počela, sada je ipak situacija drugačija. Vjerujem da su učenicima ocjene ipak bitnije – rekao je ravnatelj Dario Malogorski.

Slična situacija je i u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar, ali učenicima će se malo ipak izaći ususret.

– Prebacili smo popodnevne razrede u jutarnju smjenu. Tako svi mogu gledati utakmicu. Maturanti su otišli, a imamo samo dvije učenice na državnoj maturi u srijedu na izbornom predmetu koje ćemo prebaciti u manju prostoriju – rekla je ravnateljica Nataša Vibiral.

Gdje god učenici navijali za Vatrene, svi se nadaju da će ocjena odličan pasti i u razredu i na terenu. Na kraju krajeva, sve je super i sve je za pet.

FOTO: I. OŠ Bjelovar koja je organizirala gledanja utakmice za vrijeme Svjetskog prvenstva 2022.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!