[FOTO] Šandrovac napreduje velikom brzinom, načelnik otkrio nova ključna ulaganja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 14. do 16. lipnja, Općina Šandrovac obilježava svoj dan, ali i blagdan sv. Vida. Kao i obično, slavljenički dani započeli su održavanjem Svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Šandrovac, na kojoj su sudjelovali brojni uzvanici i suradnici. Okupljenima se na samom početku obratio načelnik Dario Halauš, optimistično govoreći o daljnjem razvoju šandrovačkog kraja.

Ceste, groblje, klizište

– Završili smo dvije dionice naših nerazvrstanih cesta, Ravneš-Borovica-Kašljevac i Lasovac-Lasovac brdo, dugačke gotovo tri kilometra. Zahvaljujući odličnoj suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, jučer su krenuli radovi na asfaltiranju županijske ceste u Jeseniku. Ovom prilikom bih najavio skorašnje asfaltiranje ceste u Kašljevcu te one u Zagrebačkoj ulici u Šandrovcu. Također, krenuli su radovi na lovačkoj kući u Borovicama, a trebali bi biti gotovi kroz naredna dva mjeseca. U proteklih godinu dana, na naša općinska groblja smo dopremili vodu, kupljen je navalni vatrogasni kamion te je općina vatrogascima osigurala izdašna sredstva za opremanje i pripremu za potencijalne intervencije, kazao je načelnik Dario Halauš, podsjetivši da je početkom godine u Dječjem vrtiću Šandrovac s radom krenula jaslička skupina.

Prema svemu rečenom, Općinu Šandrovac u budućnosti čeka još posla. Neki od primarnih općinskih projekata su uređenje šandrovačkog groblja, projektiranje odvodnje te dodatno uređenje bazena. S obzirom da situacija nikada nije savršena, riječi je bilo i o postojećim problemima.

– Najveću glavobolju zadaje nam klizište u Vinogradskoj ulici i zaista sam uvjeren da ćemo ove godine krenuti s prvom fazom sanacije. Nedavno smo održali radni sastanak s Brankom Bačićem, ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. On je itekako upoznat s ovim našim velikim problemom i njegovu podršku imamo u punom smislu, pojasnio je Halauš te se dodatno zahvalio svim vijećnicima, radnom timu općine, ravnateljima ustanova, vatrogascima, udrugama te svakom pojedincu koji na bilo koji način doprinosi razvoju šandrovačkog kraja.

Kvalitetna suradnja

Prigodnim govorom, okupljenima se obratio i bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić potvrdivši odličnu suradnju Općine Šandrovac i Bjelovarsko – bilogorske županije.

– Volim reći kako je županija jaka onoliko koliko su jaki njezini gradovi i općine. Šandrovac je itekako bitna karika u tom lancu. Jedan od glavnih ciljeva je zadržavanje obitelji na našem području, kao i kvalitetan razvoj u svakom pogledu. Iz godine u godinu moramo stvarati i podizati standarde. Svoj doprinos tome svakako daje i Županija, naravno u granicama svojih ovlasti. Da bi naši mališani imali školu koja priliči, u PŠ Šandrovac uspjeli smo riješiti problem energetske obnove u što je dodatno uloženo više od 100 tisuća eura. Jedan od bitnijih faktora svakako su ceste, u čije se obnove redovito ulaže. Na korak smo do eliminacije problema klizišta, kako bi stanovnici tog dijela, ali i svi ostali bili što sigurniji, poručio je župan Marko Marušić.

Priliku da Šandrovčanima čestita dan njihove općine, nije propustio ni Miro Totgergeli, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!