[FOTO] Prvi ovogodišnji kupači skočili u bjelovarski bazen, ovo su cijene karata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Besplatnim kupanjem za sve kupače tijekom čitavog dana, danas je otvorena još jedna sezona kupanja na bjelovarskim bazenima, omiljenom mjestu mnogih Bjelovarčana. Temperatura vode trenutno je 20 stupnjeva Celzijusovih, no s obzirom vruće i sunčane dane koji su pred nama, očekuje se da će vrlo brzo biti i nekoliko stupnjeva viša. Kada je pak riječ o cijeni, ona je viša za 50 centi u odnosu na prošlu godinu pa sada će odrasli za cjelodnevno kupanje na bazenu trebati izdvojiti 3,5 eura, a djeca i umirovljenici 2,5 eura.

– I ove godine je Grad Bjelovar osigurao sve da naši bazeni budu u besprijekornom stanju. Ove godine smo u održavanje bazena investirali 55 tisuća eura. Očekujem da će i ovo ljeto na bjelovarskim bazenima biti uspješno kao i svako do sada. Cijena ulaznica je ove godine više 50 centi u odnosu na prošlu godinu, kada pogledamo koliko košta kutija cigareta ili jedna coca-cola bilo gdje u gradu, smatram da je cijena cjelodnevnog kupanja vrlo prihvatljiva – kazao je prilikom otvorenja bazena bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak naglasivši kako, iako je pokrenut proces gradnje bjelovarskih toplica, bjelovarski bazeni nikada neće biti ugašeni.

– Oni imaju svoju dušu, tradiciju i povijest, a ljudi ih jako vole. Bjelovar je dovoljno snažan grad da možemo imati dva mjesta za sport i rekreaciju. Upravo zato nastavljamo ulagati i dalje – kazao je Hrebak.

Sve više rekreativaca

Na novu cijenu ulaznica osvrnuo se upravitelj Gradskih bazena Bjelovar te ujedno predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba Marko Mihalinec koji je podsjetio kako cijena ulaznica nije rasla protekle dvije godine.

– Ove godine cijena ulaznica za odrasle iznosi 3,5 eura, a za djecu i umirovljenike 2,5 eura. Zadnje dvije godine cijene nismo podizali, no troškovi rastu tako da je i cijena ulaznica viša 50 centi u odnosu na prethodnu sezonu. Nadam se da to neće izazvati previše kritika – kazao je Mihalinec dodavši kako na bjelovarskim bazenima svakoga ljeta uživaju deseci tisuća posjetitelja.

– Rekordna godina je bila 2019. kada nas je posjetilo više od 30 tisuća kupača. Lani smo prodali 28 tisuća karata, no kada tome dodamo i naše plivače i vaterpoliste, kao i rekreativce kojih je iz godine u godinu sve više, tada dolazimo i do brojke od 40 tisuća – istaknuo je Mihalinec koji dobru sezonu očekuje i ove godine.

Bazen koji svi hvale

Uspješnom ljetu na bjelovarskom bazenima nada se i predsjednik Plivačko vaterpolskog kluba “Mladost” Bjelovar Ante Brkljačić koji je najavio kako vaterpolisti sa svojim aktivnostima nastavljaju i ove godine.

– Za klince koji su završili školu neplivanja, imamo Igre u vodi. Lani smo započeli s tim, imamo dobra iskustva pa nastavljamo istim smjerom i ove godine. Nadam se da će i ova sezona biti uspješna za oba kluba te da će svi građani uživati u ljetu na bazenu koji dobiva brojne pohvale od naših gostiju. Svi su oduševljeni ljepotom i čistoćom bazena koji je smješten u samom srcu grada – zaključio je Brkljačić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!