[FOTO] Grad Lipik potpisao ugovore s udrugama: Osigurano gotovo 179 tisuća eura za ovu godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U Velikoj vijećnici Grada Lipika održano je svečano potpisivanje ugovora s udrugama koje su uspješno prošle Javni poziv za financiranje projekata i programa iz gradskog proračuna za 2024. godinu.

Ukupno su sklopljena 54 ugovora s udrugama, čime se nastavlja tradicija podržavanja lokalnih inicijativa koje doprinose razvoju zajednice.
Od ukupnog broja ugovora, 27 ih je dodijeljeno za projekte iz područja općeg dobra, 8 za projekte vezane uz Domovinski rat, 16 za sportske aktivnosti, dok su 3 ugovora namijenjena za programe iz područja kulture. Grad Lipik je za realizaciju ovih projekata i programa osigurao financijska sredstva u iznosu od 169.800,00 eura.

Značajna investicija u našu zajednicu

Gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, izrazio je zadovoljstvo što će se kroz ove ugovore omogućiti provedba niza korisnih i značajnih aktivnosti koje će obogatiti život građana Lipika.

“Ovaj iznos predstavlja značajnu investiciju u našu zajednicu. Udruge su važan segment našeg društva i njihov rad doprinosi kvaliteti života svih nas. Posebno mi je drago vidjeti tako raznolike projekte koji će biti realizirani zahvaljujući ovim sredstvima”, istaknuo je gradonačelnik Kasana te dodao kako je Grad Lipik uvijek otvoren za podršku lokalnim udrugama i njihovim projektima od strateškog značaja.
Predstavnici udruga također su izrazili zahvalnost na dobivenim sredstvima, naglašavajući kako će im ova financijska podrška omogućiti realizaciju brojnih projekata koji će doprinijeti razvoju i boljitku. Među financiranim projektima su aktivnosti za djecu i mlade, sportska natjecanja, kulturne manifestacije te programi za branitelje i njihove obitelji. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!