[FOTO] Županija izdvojila 120 tisuća eura za domaće obrtnike i poduzetnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić uručio je poduzetnicima i obrtnicima ugovore za bespovratno sufinanciranje nabavke novih i rabljenih strojeva i opreme, za što je ove godine izdvojeno 120 tisuća eura, odnosno 40 tisuća više nego u 2023. godini. Natječaj za preostale tri mjere javnog poziva otvoren je do iskorištenja predviđenih sredstava, a riječ je o mjerama za implementaciju obnovljivih izvora energije, poticanje certificiranja uvođenja sustava kvalitete te uvođenje “bike and bed” standarda.

– Kao i proteklih godina, najveći interes iskazan je upravo za mjeru nabavke novih i rabljenih strojeva te opreme. Mi smo sve mjere kreirali u suradnji s poduzetničkim i obrtničkim potrebama, što se pokazalo kao najispravniji oblik suradnje. Poslušali smo što nam ljudi “s terena” govore i u kojim segmentima poslovanja im je financijska pomoć najpotrebnija, rekao je župan Marušić, dodavši kako će danas, 5. lipnja biti objavljen još jedan poziv.

Naime, u pitanju su dvije mjere, sufinanciranje uređenja proizvodno poslovnih objekata i obrtničkih radionica te mjera potpore za razvoj poduzetničke infrastrukture. U tu svrhu, osigurano je 80 tisuća eura.

– Za sve mjere u ovoj godini raspolažemo sa 300 tisuća eura, što je 30 tisuća više nego lani, dodaje župan.

Jedna od tvrtki kojoj je odobreno sufinanciranje je Kristal d.o.o. iz Bjelovara. Trenutno broji 30 djelatnika i posluje na sedam lokacija diljem Hrvatske.

– S obzirom da se bavimo uvozom i distribucijom autostakala, prijavili smo se za kupnju novog uređaja za kalibriranje kamera na autostaklima. Smatramo da će nam uređaj doprinijeti u poboljšanju usluga, kao i našem poslovanju općenito. Na natječaju smo ostvarili maksimalan iznos, točnije dvije tisuće eura, kaže nam Snježana Maslek.

Snježana Maslek, tvrtka Kristal d.o.o.

Geo agi je bjelovarska tvrtka koja se bavi geodetskim mjerenjem zemlje. Posluje na području Bjelovara i Grubišnog Polja i ima petero zaposlenih. Vlasnik naglašava kako je javni poziv bio vrlo jednostavan, bez pretjerane, komplicirane papirologije.

– Prijavili smo se za kupnju geodetske opreme. Kao tvrtka imamo dosta posla, no sve obveze stignemo rješavati na vrijeme, ne kasnimo i to nam je najvažnije. Ovo je prvi put da nas Županija sufinancira. Povukli smo dvije tisuće, što nije mali iznos. Imamo petero zaposlenih i djelujemo na području Bjelovara I Grubišnog Polja, istaknuo je vlasnik Alen Loncman.

Alen Loncman, tvrtka Geo agi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!