U Velikom Grđevcu odnedavno djeluje školska klapa koja ima velike planove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Po prvi puta, publika prisutna na proslavi Dana općine Veliki Grđevac i Lovrakovih dana kulture, imala je jedinstvenu priliku čuti kako to zvuči novoosnovana klapa Osnovne škole Mate Lovraka Veliki Grđevac. Bili su to njihovi premijerni nastupa, ali zasigurno ne i posljednji.

– Bilo je odlično. Bilo je sitnih greškica, ni ne očekuje se da pjevamo na nekoj vrhunskoj razini. Mi smo uživali u svakom trenutku nastupa, baš kao i publika. Malo smo se bojali izaći u javnost, jer sve je to odlično kada je u školskim učionicama, ali bile smo hrabre i odlučili smo se pohvaliti što radimo – kaže ravnateljica Osnovne škole i članica klape Marina Balen.

Ideja se već neko vrijeme “kuhala”

U klapi pjevaju djelatnice Osnovne škole Mato Lovrak Veliki Grđevac, a vodi ih učitelj glazbenog Tomislav Halauš. Iako su očarali publiku, a prvenstveno se dobro zabavili, Balen priznaje da nisu olako krenuli u ovu priču.

– Kad imamo nekakva druženja, uvijek ostane grupa nas koja voli pjevati. Stalno je to tinjalo u nama i uvijek smo se dogovarali kako ćemo od ponedjeljka krenuti s nekim vježbanjem. Prošlo je već pet godina kako mi dogovaramo to naše “od ponedjeljka” i sad smo se uspjeli naći i dogovorili smo se da od tog petka krećemo s vježbanjem. Vježbamo marljivo, uživamo u tome, zabavljamo se i baš nas ispunjava – priča zadovoljna s do sad pokazanim.

Glazbeno planiraju pokriti čitavu Hrvatsku

I iako su odradili važne glazbene nastupe ovih dana, u pripremama su za neke nove za dan škole i božićne blagdane.

– Pjevali smo tri pjesme: Oči boje lavande, Ako je život pjesma i Nek’ živi ljubav s dječjim zborom. Slažemo sad dalje repertoar pa ćemo vidjeti. Ipak, moramo sve obuhvatiti – red Dalmacije, red Bilogore i Slavonije, obuhvatit ćemo cijelu Hrvatsku – priča Balen kroz smijeh.

Kamo će ih ova glazbena priča odvesti, kaže i sama, teško je znati no njima je samo bitno da se povezuju, uživaju i rade ono što vole.

– Mi uživamo, publika uživa. Naše dvije klape koje imamo u županiji su na vrhunskoj razini, rade to profesionalno, mi smo ipak tek počeli i radimo to iz zabave, ne težimo nekoj visoko profesionalnoj razini. Ali uvježbavamo da to bude što bolje – zaključuje.

FOTO: Privatna arhiva


PODIJELI S PRIJATELJIMA!