[FOTO] Powerlifing vikend: 190 najjačih srušilo 22 rekorda!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer je završeno drugo po redu Bjelovar Record Breakers powerlifting natjecanje.  Dvoranu srednjoškolskog centra okupiralo je 190 najjačih powerliftera i powerlifterica iz svih kutaka Lijepe Naše.

Iako u posljednjih nekoliko godina uživa sve veću popularnost, radi se o relativno mladom sportu. Natjecatelji se natječu u tri discipline – čučanj, potisak s klupe i mrtvo dizanje. Cilj je, uz mnoštvo tehničkih pravila, imati što veći zbroj dignute kilaže u svim disciplinama.

Powerlifting vikend

Iako se radi o relativno mladom i nepoznatom sportu, drugo izdanje Bjelovar Record Breakersa u dvoranu srednjoškolskog centra privuklo je zavidan broj natjecatelja i posjetitelja.

-Imali smo 190-ak natjecatelja, što juniora, što seniora i nešto mastera. Bilo je dosta oborenih državnih rekorda, vidjeli smo stvarno impresivne liftove i s te strane možemo reći da je prošlo fenomenalno – rekao nam je Tin Valinčić, predsjednik Powelifting kluba Bjelowbar i organizator natjecanja.

Impresivni liftovi nisu prošli bez odgovarajuće nagrade. Fond nagrada ove je godine iznosio pet tisuća eura za samo natjecanje te dodatnih dvije tisuće eura za obaranje državnih seniorskih rekorda.

-Ovdje su izašli jedno 90 posto svih naših najboljih liftera, neki su bili spriječeni izaći. Imali smo i Prime time, udarni termin u kojemu je bilo fenomenalno. Bili su najbolji lifteri iz svake kategorije koji su obarali rekorde u svojim kategorijama i priuštili nam impresivne scene – dodao je Valinčić.

Gotovo dvije stotine najjačih Hrvata i Hrvatica srušilo je čak 22 rekorda, tako da je Bjelovar Record Breakes ostao vjeran svome imenu.

Prime time

Osim većih nagrada i bolje organizacije od onog prvog izdanja, drugo izdanje jedinog powerlifting natjecanja u Bjelovaru premijerno je uvelo Prime time. Termin u kojemu se 16 odabranih, 8 lifterica i 8 liftera, rame uz rame borilo za prestižnu titulu najjačeg i bogate nagrade. Takav koncept natjecanja pokazao se uspješnim budući da su tribine u tom terminu bile popunjene.

-Jako mi je drago što je bila puna dvorana. Malo smo se zabrinuli kad smo shvatili da je finale Lige prvaka na isti dan kao i ovo. Mislili smo da nitko neće doći, na kraju je bila puna dvorana i mislim da je to dosta ponijelo naše liftere da dižu još iznad svojih granica – zadovoljno nam je rekao Valinčić.

Osim gledateljima i organizaciji, Prime time pokazao se kao pozitivna promjena i za natjecatelje.

-Kao natjecatelj u tom Prime timeu bilo mi je jako dobro jer publika je bila odlična, ništa nisam čuo osim publike, jako su se derali što mi je bilo dobro za sve liftove – rekao nam je Gordan Klasić, organizator i natjecatelj.

-Nisam odradio ono što sam htio, iako ovaj dečko koji je prvi, nekako sam i znao da će on biti prvi, ali završio sam drugi. Bio mi je loš meet pa se nemam što žaliti, ajmo reći da sam malo podbacio, ali sam ipak na kraju bio drugi i uzeo drugu novčanu nagradu – dodao je Klasić.

Gledatelji su tako u prime timeu mogli vidjeti potiske s klupe od 200+ kilograma kao i mrtva dizanja preko 320 kilograma. Osim atraktivnog natjecanja, za pohvaliti je i primijetiti kvalitetu organizacije. Za one koji nisu mogli prisustvovati, organiziran je prijenos uživo visoke produkcije sa stručnim komentatorima.

-Lifteri nam stišću ruke, super organizacija, žele ponovo, prime time im se sviđa, nagrade su bogate, svatko si je nešto mogao uzet ako je oborio neki rekord. Povratne informacije su super, kao organizatoru i natjecatelju možda je to malo napornije, ali to su slatke brige – zaključio je Klasić.

Iz organizacije ističu kako se nadaju da se gledateljima svidjelo te da već imaju neke ideje kako organizaciju poboljšati nagodinu. Mi im čestitamo na uspješnom natjecanju i zahvaljujemo se na prilici da budemo medijski pokrovitelji ovakvom jedinstvenom sportskom događaju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!