[FOTO] Garešnica obilježila 27. godišnjicu! Dodijeljena priznanja i zahvalnice najzaslužnijima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Svečanom sjednicom svoj dan obilježila je Garešnica. Grad je to koji se može pohvaliti brojnim realiziranim i tek planiranim projektima, ali i potporama za svoje građane. Garešnica je ove godine obilježila 27. godišnjicu i to kroz brojna kulturna, zabavna i sportska događanja koja traju cijeli svibanj, a nastavljaju se i sljedeći mjesec.

Uspješna godina

Gradonačelnik Josip Bilandžija prisjetio se prošle, 2023. godine, za koju kaže da je bila vrlo uspješna za Garešnicu.

– Izvršenje proračuna doseglo je gotovo 9,5 milijuna eura pri čemu treba jasno naglasiti da se radi o najvećem realiziranom proračunu Grada Garešnice. Mnogi aplicirani projekti kroz godinu promijenili su vizuru našega grada, a upravo su svi ti projekti bili gospodarski, turistički ili socijalni, bili usmjereni ka podizanju kvalitete života svih naših građana. U prošloj godini radilo se puno kao i na pripremi novih projekata. Uredio se centar grada, saniralo odlagalište “Johovača”, izgradio park za pse, rekonstruirale su se ulice te mrtvačnice. Posebno treba istaknuti projekt za razvoj vodno-komunalne infrastrukture odnosno aglomeraciju Garešnica-Hercegovac. Ničega ne bi bilo bez Vlade i Ministarstava kojima se zahvaljujem – rekao je gradonačelnik.

Grad poželjan za život

U ime načelnika i gradonačelnika Dan Garešnice čestitao je načelnik Općine Velika Trnovitica Ivan Marković.

– Prema svim spomenutim projektima gradonačelika Josipa Bilandžije, vidljivo je koliko je grad Garešnica poželjan za život, kako mladih tako i starijih građana. Zato je bilo potrebno puno rada, zalaganja i odricanja te su trebali odgovorni i ozbiljni ljudi koji će sve to provesti. Pohvale za cijelu ekipu Gradske uprave, a posebno moram istaknuti predsjednika Gradskog vijeća Željka Starčevića – kaže Marković.

Suradnja s BBŽ

Svečanoj sjednici nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić istaknuvši odličnu suradnju s Gradom Garešnicom.

– Kao Bjelovarsko-bilogorska županija imamo odličnu suradnju s Gradom Garešnicom kao i gradonačelnikom Bilandžijom, a siguran da se u narednom razdoblju ta suradnja i nastaviti i još bolje razvijati. Znamo da je zdravstvo jedan od prioriteta pa treba reći da smo tijekom 2023. i 2024. uložili oko 57 tisuća eura u modernizaciju i poboljšanje usluga u ispostavi Doma zdravlja Garešnica. Isto tako, osigurali smo sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu Doma zdravlja, projekt je uspješno prošao, a ukupna vrijednost mu je nešto više od milijun i 190 tisuća eura uz sufinanciranje iz NPOO-a. Posebno smo ponosni i što smo uspjeli osigurati liječnika u Garešničkom Brestovcu gdje ga nije bilo čak sedam godina. Nabavili smo i vozilo za potrebe patronažne službe. Vrlo važan je i projekt sustava javnog navodnjavanja Kapelica-Kaniška Iva koja će osigurati vodu za navodnjavanje privatnog zemljišta. Posebno smo ponosni i na projekt biciklističnih staza na trasi stare pruge od Bjelovara do Garešnice – rekao je između ostalog župan Marušić.

U ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, sjednici je nazočio i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.

– Raduje nas činjenica da je iz godine u godinu predivan grad Garešnica sve ugodniji za život. Odnos gradonačelnika i Gradskog vijeća za svaku je pohvalu, a moj poziv je da jednako tako i nastave i u budućnosti. Odnos Grada Garešnice i Bjelovarsko-bilogorske županije isto tako može služiti kao primjer, a što se tiče odnosa Vlade prema BBŽ pa tako i Garešnici, mogu reći da je u proteklih osam godina uspostavljen je odnos baš onakav kakav treba biti – rekao je Medved.

Priznanja i zahvalnice

Danas je bila prilika da se dodjele i posebna priznanja. Dobili su ih Maja Anušić Dizdarević, Štefan Štandar, Marija Šedlbauer, Udruga specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata Ris Kutina – podružnica Garešnica, Udruga ratnih veterana gardijske brigade Tigrovi BBŽ Garešnica, Miroslav Gerstner, Milivoj Šapić te Ivanka Mlinarić.

Zahvalnice su dobili najbolji učenici Osnovne škole Garšenica i Trnovitički Popovac kao i najbolji polaznih Srednje škole August Šenoa. Zahvalnicu je tako promio učenik OŠ Garešnica Luka Ljubić, učenica OŠ Trnovitički Popovac Jana Međimorec te učenica SŠ August Šenoa Barbara Štandar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!