Bjelovar ove jeseni dobiva diplomski studij Sestrinstva, evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Studenti Veleučilišta u Bjelovaru od jeseni akademske godine 2024.2025. imat će priliku studirati i na Stručnom diplomskom studiju Sestrinstva. Mjesta ima za 60 studenata koji bi nakon dvije godine, koliko traje ovaj program, trebali biti osposobljeni za sve izazove svojih budućih ranih mjesta.

– To je velika stvar za naše Veleučilište čiji najveći broj studenata studira upravo Sestrinstvo. Sada smo po prvi put dobili akreditaciju za dodatne dvije godine, a vjerujem da će to povećati broj studenata, dati dodatnu kvalitetu Veleučilištu, a studentima iz čitave Hrvatske dati priliku da dođu i upisuju diplomski studij u Bjelovaru – kazao je danas prilikom predstavljanja novog programa bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, a da su dosadašnji studenti proteklih godina iskazivali želju za nastavak obrazovanja na VUB-u istaknula je dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić.

– Na jesen ćemo poželjeti dobrodošlicu našim novim studentima, a našim preddiplomskim studentima Sestrinstva ovim smo omogućili nastavak studiranja na našoj ustanovi. Preddiplomski studij sestrinstva u Bjelovaru do sada je završilo više od tisuću studenata, a mnogi od njih su iskazivali interes na nastavak školovanja. Sada im se ta prilika i ponudila – kazala je dekanica Puharić.

Da se na bjelovarskom Veleučilištu obrazuje kadar za tržište rada, a ne burzu rada danas je naglasila prodekanica za razvoj VUB-u Tatjana Badrov.

– Kada pripremamo nove ili moderniziramo postojeće studijske programe, razrađujemo sadržaj kolegija, a pri tome se vodimo potrebama poslodavaca. Tako je bilo i ovoga puta. Veleučilište je od početka usmjereno na potrebe tržišta rada. Razvijamo stručnjake koje ni ne dolaze do Zavoda za zapošljavanje. Neka tako ostane – naglasila je prodekanica Badrov, dok je voditeljica stručnog studija Goranka Rafaj pojasnila detalje o samom programu.

– Ovaj studijski program zaokružuje obrazovni put medicinskih sestara i pruža im priliku za daljnji profesionalni razvoj. Naš cilj je osposobiti studente za suvremenu sestrinsku praksu, razviti njihove istraživačke vještine te ih pripremiti za liderstvo u zdravstvenom sektoru. Suvremeni kurikulum je razvijen u skladu s najvišim međunarodnim standardima, prilagođen potrebama modernog zdravstvenog sustava te dizajniran da studentima pruži najmodernije i najkvalitetnije obrazovanje. Poseban naglasak je stavljen na primjenu znanja u stvarnim situacijama. Studenti će učiti od iskusnih stručnjaka te imati pristup najnovijoj tehnologiji i najnovijim metodama rada. Kurikulum obuhvaća teme poput znanstveno-istraživačkog rada, managementa u zdravstvu, etike, transkulturalnih koncepata u zdravstvenoj skrbi, pedagogije, komunikacije, informacijske tehnologije, suvremene skrbi za osobe s potrebama za palijativnom skrbi, stariju populaciju… Ovaj program je usklađen s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom, a to će osigurati da naši diplomanti steknu kompetencije prepoznate u Hrvatskoj, ali i širom Europe – zaključila je voditeljica ovog studija Goranka Rafaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!