[FOTO] Župan Marušić potpisao ugovor s 15 udruga osoba s invaliditetom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić potpisao je 15 ugovora o dodjeli financijskih sredstava s predsjednicima udruga osoba s invaliditetom.  Naime, Bjelovarsko-bilogorska županije ove je godine prvi put raspisala Javni poziv isključivo za financiranje programa i projekata udruga osoba s invaliditetom.

-Ovo je prvi put da imamo ovako izdvojen javni poziv. Predmet javnog poziva je dodjela financijskih sredstava u okviru aktivnosti unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom, a sve u cilju poboljšanja uvjeta života i rada naših osoba s invaliditetom – poručio je župan Marko Marušić.

-Na ovaj javni poziv mogle su se javiti udruge koje se odnose na unaprjeđivanje i organiziranje izvaninstitucionalne skrbi za osiguravanje potpune uključenosti osoba s invalidtetom u lokalnu, odnosno društvenu zajednicu – dodao je župan.

Župan ističe kako će Županija nastojati da se ovaj Javni poziv ponovi i iduće godine s još većim sredstvima osiguranim iz županijskog proračuna.

Zadovoljni s dodijeljenim financijskim sredstvima su i predstavnici udruga osoba s invaliditetom koji ne skrivaju zadovoljstvo zbog činjenice da je dodjela financijskih sredstava ove godine ranije nego što je to inače bivalo.

-Svima nama će ovaj novac koji dobivamo od Županije i od drugih donatora koji god bili, puno će nam pridonijeti u našem radu udruga. Mislim da ovo povećanje sredstava svake godine ide u dobrom smjeru – rekao je Damir Bokun, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Daruvar i predsjednik Udruge slijepih Daruvar.

Poziv je raspisan krajem ožujka i trajao je do kraja travnja, a vrijedan je gotovo 30 tisuća eura.

-Mislim da je ovo prepoznavanje rada udruga osoba s invaliditetom je od velikog značaja i za nas udruge i za županiju. Mislim da Bjelovarsko bilogorska županija ima dobro razvrstane udruge i mislim da ćemo mi moći svojim članovima i građanstvu pomoći u onome što nam je država na neki način uvalila. Kako znate, od Nove godine imamo veliku promjenu u radu udruga. Od osobne asistencije, vidjećeg pratitelja, dobivajući licence za rad, znači da smo osposobljeni za pružanje socijalnih usluga – zaključio je Bokun.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!