U Daruvaru ovog vikenda kreće proslava četvrt stoljeća najveće vinske manifestacije ovih krajeva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Daruvaru, sve je spremno za još jednu, 25. veliku vinsku feštu, koja i ove godine, osim brojnih zabavnih, nudi i pregršt informativnih sadržaja. Direktorica turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković otkriva kako Vinodar počinje ove subote, šetnjom uz degustaciju raznih vinskih kapljica. Wine and walk starta u dva termina, od 9 i 10 sati, a potrebna je i prethodna prijava. Od 18 sati počinje i Vinska večer u Zavičajnom muzeju uz gastro ponudu i glazbu uživo.

– U nedjelju, tradicionalno imamo Wine&Art likovnu koloniju, a bit će izložena i djela nastala na prošlogodišnjoj radionici. Još jedna novina je i ta da će cocktail majstor Denis Vlahovac održat će radionicu „Uvod u svijet koktela s daruvarskim vinima”, u 17 sati na Restoran terasi Daruvarskih toplica. Vina ćemo prokazati kroz prizmu koktela, a bit će to za sudionike prilika da nauče praviti tri vrste koktela – pojašnjava Plažanin Vuković.

Edukacije, ali i zabavni sadržaji

U ponedjeljak će Razvojna agencija Daruvar održati Konferenciju na temu Koncept pametnih sela u vinogradarstvu od 10 sati, a od 18 sati – nova prilika za kušanje vina.

– Kušaonica “Moje vino je najbolje” je u ponedjeljak. To je izuzetno dobro posjećena kušaonica, koja počinje od 18 sati u Zavičajnom muzeju. Gostuje nam ove godine Ivana Raguž, voditeljica vinske proizvodnje iločki podrumi, pa svi koji uplate kotizaciju i dođu saznat će nešto više o njihovim vinima – pojašnjava.

U utorak će se konferencija o konceptu pametnih sela ponoviti na OPG-u Tomislav Horvat. Program se nastavlja u četvrtak, kada se ove godine službeno i otvara 25. Vinodar, od 11 sati, uz Međunarodnu izložbu ocijenjenih vina, kušaonicu i domjenak uz Swing time kvartet.

Pregršt sadržaja za najmlađe

– Isti taj dan, u 18 i 30, što nam se pokazalo kao vrlo popularno, na glavnom gradskom trgu održat će se program “Djeca djeci” gdje će nastupiti Mažoretkinje Grada Daruvara DA-ME, Mažoretkinje Udruge Impress, MBS Dance Kids, Mažoretkinje vrtića Vladimira Nazora i Holoubata, nakon čega slijedi koncert Boogie Woogie Combo – najavljuje Plažanin Vuković.

Od poznatih glazbenih imena koji će ove godine podići atmosferu na Vinodaru ističe bendove COTA G4 i Opću Opasnost u petak, Maju Šuput u subotu te Dalmatino u nedjelju. Novina je da će vinodarski sajam trajati samo jedan.

– U subotu 08. lipnja, od 9 do 19 sati u Julijevom parku. Praksa nas je naučila da je velika zainteresiranost izlagača za izlaganje na daruvarskim cvjetnim sajmovima jer traju jedan dan. Ljudi sve manje mogu izdvojiti tri dana za sudjelovati na nekoj manifestaciji, pa smo ove godini promijenili koncept. Imamo velik broj prijava za štandove, bit će to lijep događaj u parku, ali i prilika da se kušaju vina s Međunarodne izložbe vina koja će biti dan ranije u Dvorcu – kaže.

Vinodarski sajam u parku, ali ponuda i na trgu

U parku će se održati i kulturno umjetnički program u subotu, jer je jako sunce prethodnih godina znalo štetiti izvođačima. U nedjelju, sadržajnih devet dana zatvorit će rekreativna biciklijada Vinotour koja starta u 10 sati iz Doljana i za koju je potrebna prethodna prijava.

– Na glavnom gradskom trgu, bez obzira na to što neće biti sajma, bit će bogata ugostiteljska ponuda. Za svakoga ponešto i u večernjim satima. Pozivam zato sve da nam se pridruže na jednoj ili više aktivnosti u sklopu Vinodara, kušaju vina ili nešto kupe na sajmu, da zajedno proslavimo ovu našu najveću vinsku manifestaciju – poziva direktorica turističke zajednice Daruvar-Papuk.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!