Domagoj Sedlić bio je i na meti Ureda za velike porezne obveznike, sporno je 2,38 milijuna kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I prije nego što je Domagoj Sedlić u spektakularnoj akciji USKOK-a završio iza rešetaka kao dio lanca hrvatskih proizvođača i međunarodnih prodavača marihuane, vlasnik tvrtke Sedlić bio je na meti istražitelja. No, u ovom slučaju nije riječ o kriminalistima iz USKOK-a, nego o poreznicima.

Naime, iz javno dostupne dokumentacije predstečajne nagodbe tvrtke Sedlić vidljivo je da je Porezna uprava, Ured za velike porezne obveznike, „češljala” poslovnu dokumentaciju zbog sumnje na utaju poreza.

Snaga vašeg blaga

Bilo je to još u vrijeme kada se ta tvrtka smatrala iznimno uspješnom tvrtkom s izvrsnim sloganom „Snaga vašeg blaga” i velikim bannerom „Sedlić” na silosima u centru Bjelovara. Domagoj Sedlić među Bjelovarčanima je bio poznat kao veliki obožavatelj skupocjenih automobila. Primjera radi, na njegovu YouTube kanalu još uvijek je dostupna snimka “driftanja” po snijegu u Porscheu Panameri.

Bilo je to ujedno i vrijeme kada su se brojni Bjelovarčani žalili na buku i prašinu koja dolaze iz silosa bivše Prerade koju je kupila tvrtka Sedlić.

Ured za velike porezne obveznike protiv tvrtke Sedlić pokrenuo je niz upravnih postupaka, a iz javno dostupne dokumentacije vidljivo je da je mahom riječ o PDV-u. Poreznici su tako utvrdili da je Sedlić d.o.o. tijekom 2015. godine uplatio 355.311,36 kn manje nego što je po njihovu izračunu trebao.

Za 2016. godinu taj se iznos penje na 651.464,40 kuna, a samo za mjesec srpanj 2018. godine ta tvrtka ostala je dužna 200 tisuća kuna PDV-a, smatraju poreznici.

No, ukupna cifra očito je još puno veća jer je Ured za velike porezne obveznike pokrenuo i upravni postupak zabrane potraživanja po osnovi iskazanog povrata poreza na dodanu vrijednost u iznosu od čak 2.386.014,64 kune.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!