Brajdić: U Vinkovićevom naselju započinjemo investicijski ciklus radova vrijedan 2 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar nastavio je obnavljati ulice u Vinkovićevom naselju, a zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić upravo u tom naselju najavio je i veliki investicijski ciklus radova po cijelom Bjelovaru vrijedan 2 milijuna eura. 

-Do sada su u Vinkovićevom naselju obnovljene četiri ulice, Josipa Pupačića, Vladana Desnice, Nikole Šopa i Dragutina Domjanića. Sada krećemo s ostalim ulicama i to je veliki posao jer se radi i o velikom naselju. Obnovit ćemo dakle u Vinkovićevom naselju još više od kilometar i pol ulica, jasno, dolaze i kanalice i to je investicija vrijedna 310 tisuća eura – kazao je Brajdić te je dodao. 

-Obnovit ćemo i Vukovarsko naselje gdje je još onaj stari bito šljunak. Znači tamo se nije radilo više od 50 godina, ali sada se bude radilo. Tamo prvo kreću Vodne usluge, krajem svibnja početkom lipnja. Prvo će mijenjati vodovodnu mrežu u tom naselju i to je investicija vrijedna 260 tisuća eura. Nakon toga nastupa Grad Bjelovar koji će obnoviti te ulice po principu Vinkovićevog naselja – istaknuo je Brajdić te je nastavio. 

-1. srpnja krećemo sa radovima u ulici Andrije Kačića Miošića i Ante Trumbića, dakle dvije velike ulice u centru grada gdje planiramo i promet drugačije preusmjeriti na temelju prometne studije koju je radio Prometni fakultet. Te dvije ulice će postati jednosmjerne, ali prije svega prvo se mijenja vodovodna mreža, a zatim postaju jednosmjerne i povećat će se broj parkirnih mjesta u centru – istaknuo je Brajdić i nastavio. 

-Oko sredine srpnja kreće se rekonstruirati Baranjska ulica. Radi se kanalizacija, a zatim novi asfalt. Zatim ćemo obnoviti ulicu Matije Gupca na Boriku. Znamo da je oštećena, dakle radit ćemo tamo kanalizaciju, projekt vrijedi 420 tisuća eura. Nakon toga će ići novi asfalt. Također će ove godine Vodne usluge započeti kanalizaciju u Ferde Rusana, to je investicija vrijedna 150 tisuća eura, zatim ćemo ju potpuno rekonstruirati – kazao je dogradonačelnik Brajdić. 

Stanovnica Vinkovićevog naselja Anika Jović zadovoljna je rekonstrukcijom ulica.

-Zahvaljujući Gradu, gospodinu Brajdiću i zaposlenicima PZC-a imamo nove, rekonstruiranu ulice. Zatrpali smo gospodina Brajdića porukama jedno vrijeme, ali sve je dogovoreno napravio i svaka čast – kazala je gospođa Jović. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!