[FOTO] Končanica proslavila 31. rođendan. Brojni projekti se dovršavaju, ulaže se u demografiju…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Danas je svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Končanica. Načelnik i domaćin Zlatko Bakunić u Češkom domu ugostio je brojne uvažene goste poput župana Marka Marušića, zamjenicu Mariju Jungić, generala Mladena Markača, saborskog zastupnika Vladimira Bileka, saborskog zastupnika Miru Totgergelija, gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžiju, gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu te brojne druge uvažene goste. 

Demografska obnova

-31 godina postojanja općine Končanica jedan je u nizu dokaza koliko je važno što su oformljene ove naše općine, prije svega kada vidite samo dio obnovljenih i sagrađenih objekata. No, važna nam je i demografska obnova. Svakom novorođenom djetetu uplaćujemo novčani iznos, svako upisano dijete u jaslice u Daruvaru ili vrtić sufinanciramo. Sufinanciramo i naš češki dječji vrtić mješovite skupine. Također, pomažemo i našoj češkoj osnovnoj školi. Treba reći i da sufinanciramo školu skijanja, školu plivanja i još puno toga – kazao je načelnik Bakunić te je dodao. 

-Cijele godine uplaćujemo studentima stipendije. Raspisujemo natječaje i pomažemo svim sportskim, kulturnim udrugama kao i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Pored svega, brinemo se sustavno o poljskim putevima, nerazvrstanim cestama. Što se tiče aglomeracije, imamo građevinske dozvole za prvu fazu, to je pročistač. Zatim drugu fazu to je kanalizacija kroz Daruvarski Brestovac, a treća faza je kroz Končanicu. Plan nam je da do kraja godine izgradimo nogostup od centra Končanice do kraja sela prema Velikim Zdencima, a sljedeće godine drugu stranu sela – rekao je, između ostalog, načelnik Bakunić. 

Na svim uspjesima načelniku su čestitali i župan Marušić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačlenik Garešnice Josip Bilandžija, saborski zastupnik Vladimir Bilek. 

Inače, načelnik Bakunić je zaslužnima  podijelio sedam plaketa Općine Končanica. 

Kako je to bilo danas u Končanici, pogledajte u našoj fotogaleriji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!