Klikni.hr otkrio, USKOK potvrdio: Alić i šogor ‘odradili’ više od 300 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevena Alića i njegovog šogora Željka Horvatinovića zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti te za dvojac predložio istražni zatvor.

Naime, na temelju kaznene prijave PU bjelovarsko-bilogorske, USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1958., 1958.).

Bivšeg zamjenika župana Nevena Alića tereti se da je, u dogovoru sa svojim šogorom Željkom Horvatinovićem, omogućio trgovačkom društvu opremanje školskih prostora namještajem u razdoblju od ožujka 2018. do lipnja 2021. godine. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o trgovačkom društvu Interprodizajn iz Čazme u vlasništvu Horvatinovića. Afera je to koju je otkrio i o kojoj je pisao Klikni.hr

Više od 300 tisuća eura

Prema istrazi, bivši zamjenik župana je naložio ravnateljima škola da angažiraju šogorovo trgovačko društvo za opremanje školskih prostora, a potom je osigurao da ponude upravo tog trgovačkog društva budu najpovoljnije. Također, tereti ga se da je na teret Županije odobravao plaćanje računa za usluge TD-a u vrijednosti od najmanje 332.983,59 eura, priopćio je Uskok danas.

Bjelovarsko-bilogorska policija navodi da je riječ o postupcima opremanja namještajem osnovnih i srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. U dogovoru i na traženje 65-godišnjaka, 66-godišnjak je iskoristio svoj položaj i prekoračio ovlasti kako bi utjecao na ishod postupaka jednostavne nabave, nalažući ravnateljima škola da za poslove opremanja namještajem izaberu društvo kojim upravlja 65-godišnjak s kojim je u rodbinskom odnosu, a što su oni i učinili.

USKOK je predložio određivanje istražnog zatvora za obojicu okrivljenika pred Županijskim sudom u Zagrebu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!