Staročeško dani piva: Dolazi Neno Belan, Gazde, a organizirani su i brojni popratni sadržaji…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Pivovare Daruvar, ovog vikenda, 17. i 18. svibnja, Daruvarčane očekuju još jedni Staročeško dani piva. Riječ je o manifestaciji koja tijekom dana na glavnom gradskom trgu nudi pregršt sadržaja, poglavito za odrasle, dok u večernjim satima, nudi odlične glazbene koncerte. Direktorica marketinga Pivovare Daruvar, Vedrana Vlahović najavljuje brojne sadržaje ovog vikenda.

– U Daruvaru ovog vikenda nas očekuje svašta, poput raznih koncerata poput Gazdi u petak i Nene Belana u subotu. Organiziramo malu školu nogometa pa će to biti prilika da se svi pripremamo za nadolazeće nogometno prvenstvo. Očekuje nas i jedan jako zanimljiv kviz u subotu prijepodne. Bit će raznih igara, odlične hrane i pića. Svatko tko dođe imat će sa sobom priliku kući ponijeti neku memorabiliju – kaže Vlahović i pojašnjava kome je namijenjen događaj poput ovoga.

Sadržaji za sve generacije

– Ovaj događaj je za punoljetne, ali osmislili smo sadržaje i za klince, da i oni uživaju dok roditelji ispijaju pivo. Inače, nama je iznimno bitno čuvati tradiciju pivovare i stvaranja piva. Upravo zato, jedna od nagrada na Danima piva bit će i monografija Pivovare Daruvar, gdje je detaljno opisana i povijest Pivovare ali i samog grada – dodaje.

U sklopu Dana piva, održat će se i jedan zanimljiv pivski pub kviz u subotu prijepodne o povijest piva i pivovare u gradu, a njegov je organizator Miron Husak.

– Kviz neće biti tipični pub kviz, s teškim pitanjima ili zamkama, već da bude dobra zabava u subotu prijepodne. Na njemu kolega Vladimir Ivić i ja nastupamo kao Vladek i Mirek, dva voditelja kviza obučeni kao kočijaš i krčmar. Kviz ne traži posebnu pripremu, ali neće baš svi sve znati – pojašnjava.

Bogata pivska povijest grada kao inspiracija

Pivsko su znanje potrebno za smišljanje pitanja u kvizu, autori sakupljali sa svih strana.

– Tražili smo po pivskoj literaturi pitanja, srećom, izdano je dovoljno materijala za sastaviti pitanja. Inače, ja se daruvarskim pivskim i drugim pričama bavim kroz svoj turistički projekt, pa sam dosta toga o povijesti pivovare i piva. Iskoristio sam to znanje, ali i iskustvo sudjelovanja u PUB kvizovima, pa sam na taj način i došao do čitave ideje oko provedbe kviza – poručuje Husak.

Prijava za kviz je obavezna, a može se napraviti putem maila odgonetnitradiciju@gmail.com.

FOTO: Facebook Daruvarske pivske i druge priče


PODIJELI S PRIJATELJIMA!