[FOTO] Sajam vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru: ‘Sudjeluju škole iz Zagreba i Čakovca pa sve do Livna’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u Ekonomskoj i birotehničkoj te Komercijalnoj i trgovačkoj školi održan 16. Sajam vježbeničkih tvrtki koji je okupio veliki broj učenika i škola iz cijele Hrvatske, ali čak i iz inozemstva. 

Prije otvorenja razgovarali smo s ravnateljem bjelovarske Ekonomske škole Vladimirom Štefanecom. 

-Na Sajmu vježbeničkih tvrtki sudjeluje 16 škola, čak 41 vježbenička tvrtka i oko 120 učenika. Dakle, to je definitivno jedan od većih sajmova što smo imali. Došle su nam škole iz Zagreba, Kutine, Siska, Čakovca i drugih gradova. Također, treba istaknuti da nam je došla jedna vježbenička tvrtka iz Dubrovnika, a čast nam je ugostiti i Srednju ekonomsku školu Livno iz Bosne i Hercegovine koji prvi put kod nas gostuju – kazao je ravnatelj Štefanec. 

Inače, radi se o sajmu koji okuplja tvrtke i učeničke zadruge. Cilj je predstavljanje poduzetničkim kompetencija koje bi svaki učenik trebao usvojiti u svom školovanju. To je svakako prilika za upoznavanje i razmjenjivanje o informacijama o onome što poduzetnici rade tijekom cijele godine. Učeničke vježbeničke tvrtke predstavljaju organizacijske firme s pomoću kojih se u odvijanju stvarnih poslovnih procesa i simuliranih cirkulacija roba, usluga i novca stječu kompetencije potrebne za samostalno upravljanje malim i srednjim poduzećima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!