Hrebak: ‘Nećemo raspisivati novi natječaj, Komunalac definitivno preuzima zelene površine u gradu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na posljednjem Gradskom vijeću vijećnici su privremeno bjelovarskom Komunalcu izglasali povjerenje da brine o održavanju javnih zelenih površina u Gradu Bjelovaru o čemu smo već pisali.

U međuvremenu, Državna komisija potvrdila je ispravnost odluke Grada Bjelovara da poništi natječaj za održavanje zelenih površina na kojem su se javila Cvjetni atelje Marina i tvrtka Binđo iz Ivanić Grada. 

Trava ne može čekati birokraciju i žalbe

Gradonačelnik Hrebak za Alfa radio komentirao je novu odluku Državne komisije te obznanio svoju. 

-Sada je jasno da smo bili u pravu po pitanju poništenja natječaja, barem što se tiče zadnjeg puta i nije više bilo lako sve to slušati, voditi te bitke i te žalbe na žalbu. Iscrpilo nas je to sve i mi smo donijeli odluku da Komunalac ide u tu priču. Jer da idemo to sada mijenjati i raspisivati novi natječaj tko zna gdje bi nas dovelo jer recimo samim raspisivanjem natječaja netko nam se može žaliti na dokumentaciju. Tako da nemamo više prava zavaravati ni sebe ni građane – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-Ovaj posao više ne trpi odgodu, vegetacija kreće već sredinom ožujka. Trava ne može čekati birokraciju i žalbe, a očekujem da bi raspisivanjem novog natječaja sve krenulo isto. Tako da će to preuzeti Komunalac koji će biti spreman i koji će uložiti novac u opremu. Uostalom, 90 posto gradova koristi svoje komunalno društvo za uređenje zelenih površina. Meni je žao što se to dogodilo tvrtki koja je to do sada radila vrhunski, ali zbog hrvatske birokracije, uvjeta i svega dolazi do ovakvih situacija – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!