Siniša Slavinić izdao novu knjigu: ‘Ribolovčevi zapisi’ su rezultat višegodišnjeg rada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Siniša Slavinić, legendarni bjelovarski novinar i ribolovac ovih dana izdao je novu knjigu ‘Ribolovčevi zapisi’ čije se predstavljanje očekuje na proljeće u Narodnoj knjižnici ‘Petar Preradović’

Inače, Slavinić je autora desetak knjiga ribolovne tematike, te više tisuća članaka o ribolovu. Kao novinar izvještavao je sa tridesetak svjetskih i europskih prvenstava u ribolovu. Kao uspješni ribolovac, pozvan je i u reprezentaciju Hrvatske gdje je nastupio na trinaest svjetskih prvenstava, te na desetak u ulozi kapetana trenera. 

Ribolov kao filozofija života

-Knjiga je izdana u srijedu, 31. siječnja. Rekao bi da su ‘Ribolovčevi zapisi’ moja razmišljanja o ribolovu. Knjiga je podijeljena u nekoliko poglavlja i između ostalog, govori i o ribolovu kao svojevrsnoj filozofiji života. Također, u knjizi se mogu pronaći i moji intervju sa vodećim ribolovcima, zatim sam predstavio velikane sportskog ribolovstva, uglavnom bogata je tematika i zadovoljan sam kako je to sve ispalo – kazao nam je Slavinić koji kaže da mu je posebno drago što je pogovor za knjigu napisao prof. dr. sc. Vladimir Strugar. 

-Knjiga je rezultat višegodišnjeg rada tako da ne mogu točno reći koliko mi je trebalo za to sve napisati. Ali sve na hrpu sam stavio tamo negdje u jesen prošle godine i onda sve to slagao, obrađivao. I evo, u dogovoru s nakladnikom izašlo je 300 komada knjige. Osim predstavljanja knjige u travnju u Narodnoj knjižnici ‘Petar Preradović, predstavit ću ju i u Čazmi, a vjerujem i u nekim drugim gradovima, samo to sada sve treba dogovoriti. Jasno, volio bi da mi na predstavljanju knjige bude prisutna kćer koja studira u Zadru i koja je lektorira knjigu – priča nam Slavinić kojeg smo upitali kada je krenula ljubav prema ribolovstvu i pisanju o ribolovu. 

Više tisuća članaka o ribolovu

-Uf, davno, davno. Otac me kao klinca tamo još sredinom šezdesetih vodio u ribolov. Kasnije sam krenuo sa prijateljima i ta ljubav traje još do danas. Zbog ribolova sam prošao dobar dio Europe, od Engleske do Španjolske, Portugala, Nizozemske i drugih zemalja, a bio sam i u Kini na velikom ribolovnom sajmu. Što se tiče pisanja, prvi članak o ribolovu mi je izašao u Bjelovarskom listu kada sam išao u osmi razred osnovne škole, dakle početkom sedamdesetih i od onda do danas sam napisao više tisuća članaka o ribolovu – kaže nam Slavinić i nastavlja. 

-Cijelu karijeru sam pisao o ribolovu. Bio sam član redakcije glasila Saveza sportskih ribolovaca Hrvatske i HŠR ‘Ribolov’ sve do njegovog gašenja 1992. godine. Bio sam i urednik mjesečnika za sportske ribolovce ‘Ribiči&ribe’ do 2014. godine, a 2016. godine pokrenuo sam prve ribolovne novine u Hrvatskoj zvane ‘Ribolovac’ koje su izlazile do 2019. Godine – kazao je Slavinić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!