Grad Bjelovar do daljnjega ne može raspisati novi natječaj za zelene površine, ovo je razlog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tvrtka Binđo iz Ivanić Grada sada je već treći put pokrenula žalbeni postupak pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave. Razlog njihovoj žalbi posljednja je u nizu odluka Grada Bjelovara koji je poništio natječaj za održavanje javnih zelenih površina na koji se osim Binđa javio i bjelovarski Cvjetni atelje Marina.

Saga se nastavlja

Podsjetimo, Binđo je dao nižu ponudu od Cvjetnog ateljea Marina, no gradsko povjerenstvo poništilo je natječaj nakon pristiglih ponuda. Binđo se žalio i dobio spor, a DKOM je naložio Gradu Bjelovaru da nastavi s javnom nabavom, što bi konkretno značilo da bi Binđo morao biti odabran s obzirom da je njihova ponuda bila niža. No, povjerenstvo je zaključilo da ta tvrtka nema adekvatne reference pa se Binđo ponovno žalio i dobio spor. Nakon toga natječaj je ponovno poništen, a ovoga puta razlog leži u samom objašnjenju DKOM-a za prethodnu odluku.

Naime, u DKOM-u su ustvrdili da nijedna tvrtka ne zadovoljava sve potrebne uvjete, pa je gradsko povjerenstvo zaključilo da im nema druge nego poništiti javnu nabavu i ponovno raspisati natječaj.

No, ponovna žalba tvrtke Binđo ponovno je pred DKOM-om i zasigurno će proći mjeseci prije novog pravorijeka, a samim tim i odluke o tomu hoće li se raspisati novi natječaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!