Donesena nova odluka u bjelovarskoj sagi o održavanju zelenih površina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar poništio je postupak javne nabave za uređenje zelenih površina u iduće četiri godine na koji su se javili Cvjetni atelje Marina i tvrtka Binđo iz Ivanić-Grada. Povjerenstvo zaduženo za pregled ponuda ocijenilo je kako niti jedan od ponuditelja nije ispunio uvjete za dobivanje posla vrijednog 2,8 milijuna eura bez PDV-a.
Konkretno Binđo je otpisan jer su u Gradu zaključili kako u toj tvrtci nisu “dokazali tehničku sposobnost”. Naime, Grad Bjelovar je od kandidata zatražio da uz prijavu na natječaj prilože bar dva ugovora koja bi potvrdila da imaju iskustvo u poslu kakav bi trebali obavljati u Bjelovaru, a Binđove reference održavanja dječjih igrališta u Kastvu i obrana od poplava na području sliva Lonja-Trebež u ovom slučaju pokazale su se nedovoljnima. Nadalje u Gradu su ocijenili kako Binđo ne može dobiti posao jer ne zapošljava stručne kadrove tražene u javnom pozivu.
Cvjetni atelje Marina ‘poskliznuo’ se pak na pripremi potrebne dokumentacije za javni poziv. Osim što je dostavljena pogrešna dokumentacije, Cvjetni atelje Marina također nije ispunio uvjet o zapošljavanju stručnih osoba koje su točno precizirane javnim pozivom.
Podsjetimo, saga oko odabira tvrtke koja će brinuti o javnim površinama traje već skoro godinu dana. Grad Bjelovar još je u ožujku prošle godine raspisao javni natječaj za održavanje zelenih površina na četiri godine, a na natječaj su se javile spomenute dvije tvrtke. Cvjetni atelje Marina, koji to radi već dva desetljeća, i tvrtka Binđo iz Ivanić Grada koja je poslala 173 tisuće kuna povoljniju ponudu. Grad Bjelovar je zatim u lipnju poništio natječaj, na što se žalila tvrtka Binđo, a Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave presudila je da natječaj ne smije biti poništen.
Grad Bjelovar je zatim odlučio da koncesija ide Cvjetnom ateljeu Marina, jer su ocijenili da ponuda tvrtke Binđo nije bila valjana zbog nedostatne referentne liste. Saga se nastavila tako da se tvrtka Binđo žalila na odluku Grada Bjelovara da dodijeli koncesiju Cvjetnom ateljeu Marina., žalba je usvojena, nakon čega je postupak vraćen na početak. Hoće li žalbi biti i na najnoviju odluku Grada ili će odmah uslijediti raspisivanje novog javnog poziva, znat će se vrlo brzo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!