Država prepušta upravljanje svojim nekretninama: Evo na koje je Grad Bjelovar bacio oko

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić ovih je dana županima, gradonačelnicima i načelnicima predstavio prijedlog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države. Novim zakonom, koji bi na snagu trebao stupiti u rujnu, regulirat će se prepuštanje upravljanja takvim nekretninama jedinicama lokalne samouprave.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak oduševljen je ovom idejom i već sada ima planove što bi mu odgovaralo u takvoj vrsti suradnje.

– Kako sada stvari stoje, prema novom Zakonu, sve zgrade vrijednosti do milijun i pol eura koje su u vlasništvu države dat će se na upravljanje gradovima i županijama. Dakle, ne radi se o vlasništvu, već o upravljanju. Nažalost, tu ne ulaze državni stanovi, kao ni nekretnine u vlasništvu MORH-a. Ovo je dobra prilika i za Grad Bjelovar i za našu županiju. Nažalost, te nekretnine najčešće nisu atraktivne i vrlo često su dosta zapuštene, no Grad Bjelovar će sigurno znati kako iskoristiti potencijal ovih nekretnina i kako putem nekog europskog fonda takve nekretnine obnoviti – kazao je Hrebak dodavši kako se u Gradu Bjelovaru već sada pripremaju za stupanje na snagu ovog Zakona te kako u Bjelovaru ima puno ovakvih nekretnina.

– Grad Bjelovar je zainteresiran za zgradu do Vodotehne gdje je nekada bila đurđevačka konjanička pukovnija, no svakako treba provjeriti njezin formalno-pravni status. O tome smo već razgovarali i s Husarima iako bi u budućnosti cijeli taj kompleks bio pod Veleučilištem, a plan je napraviti pravi mali kampus. Zainteresirani smo i za zgradu Termosana koja se nalazi na samom ulazu u Bjelovar te koju također treba obnoviti, kao i za zgradu koja je nastavak starog zatvora gdje smo nedavno riješili imovinsko-pravne odnose. Ipak, treba biti strpljiv i pričekati da sam Zakon stupi na snagu – naglasio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!