[VIDEO FOTO] Izvrsna atmosfera na otvorenju najzabavnije carske priče središnje Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dario Hrebak otvorio je u četvrtak 27. Terezijanu koja se pod geslom najzabavnija carska priča središnje Hrvatske odvija u Bjelovaru do nedjelje, 18. lipnja i obuhvaća više od 150 zabavno-kulturnih događanja.

Svečanost otvorenja upriličena je u atriju Gradskog muzeja, a gradonačelnik Hrebak podsjetio je uzvanike da carica Marija Terezija, iako je osnovala Bjelovar, nikada nije imala priliku posjetiti taj grad.

„Mi već 27 godina slavimo dolazak carice Marije Terezije koji se u realnosti nije dogodio, ali to oslikava ono što Bjelovar jest, a to su građani pune dobrote i otvorenog srca. Upravo na taj način dočekat ćemo sve svoje goste tijekom Terezijane, a meni je posebno drago što tijekom zadnjih nekoliko godina gajimo i jedan urbani štih”, naglasio je Hrebak dodavši da je Terezijanu lani posjetilo 80 tisuća posjetitelja te da ove godine očekuje da ih bude najmanje jednako kao i prošle godine. Terezijana se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i predsjednika Hrvatskog sabora, a svečanost otvorenja uvećali su i pripadnici povijesne postrojbe Bjelovarski graničari – Husari 1756.
Najveća atrakcija Terezijane bit će vojni bal s više od 500 sudionika i doček carice u subotu, a tijekom četiri dana trajanja te manifestacije nastupat će Miroslav Škoro, Let3, Severina, Silente, Klapa Intrade, Dixieland band, Tribute band Dino Dvornik, Tribute band EKV, orkestri Glazbene škole Bjelovar i Virovitica i Orkestar Velenje iz Slovenije. Terezijanu organizira Centar za cjeloživotno učenje i kulturu uz suorganizaciju Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!