[FOTO] Počinje konstrukcijska obnova još jedne zgrade u centru grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Započela je konstrukcijska obnova zgrade na Trgu hrvatskih branitelja 15 vrijedna 826 tisuća eura, a kompletan trošak financira se putem Fonda solidarnosti iz EU fondova za zgrade oštećene u potresima. Konstrukcijska obnova treba dovršena do kraja lipnja ove godine, istaknuo je u četvrtak na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Dario Hrebak, a radove je na javnoj nabavi dobila zajednica ponuditelja Tom gradnja i DS gradnja. Nakon konstrukcijske, trebala bi uslijediti i cjelovita obnova, a krajnji rezultat je oko 1100 četvornih metara neto površine na tri etaže, uključujući i potkrovlje. Taj će novi prostor, najavio je gradonačelnik Hrebak, u budućnosti biti na raspolaganju tvrtci Tehnološki park koja je u zajedničkom vlasništvu Grada Bjelovara i Veleučilišta u Bjelovaru, ponajviše kao uredski prostor kojega u Bjelovaru poprilično nedostaje.

„U tijeku je projektiranje zgrade male knjižnice i vjerujemo da će i ta zgrada krenuti u konstrukcijsku obnovu. Vjerujemo da neće biti problem s rokovima jer je tu riječ o 300-tinjak četvornih metara prostora. To je ujedno i zadnja zgrada koju namjeravamo obnoviti na ovaj način”, pojasnio je Hrebak.

Prema riječima izvođača radova, na gradilištu na Trgu hrvatskih branitelja 15 bit će između 20 i 30 radnika, ovisno o tomu u kojoj su fazi radovi, a vremenski rok za dovršetak radova do kraja lipnja može se dostići.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!