Počelo dizanje plaća u gradskoj upravi, evo tko je prvi na redu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradska uprava povećava plaće svojim najniže plaćenim zaposlenicima, ali ne zato što je široke ruke, nego zato što su im plaće niže od najnižih zakonom propisanih plaća. Prema prijedlogu odluke o kojoj će u četvrtak raspravljati i glasati članovi Gradskog vijeća, svi koeficijenti niži od 1,40 sada se dižu na tu razinu, a riječ o poslovima domaćica, spremačica te namještenik za pomoćno-tehničke poslove za socijalnu skrb i zdravstvo.

Osim zaposlenika čije su plaće trenutno niže od minimalca koji 2023. godine iznosi 700 eura mjesečno u brutu, sitno povećanje plaća osjetit će i referenti koji rade sa strankama.

„U pretežitom dijelu svojih poslova navedena radna mjesta uključuju rad sa strankama, posebno kada se radi o poslovima knjiženja i evidentiranja uplata građana koji zahtijevaju preciznost, odgovornost, predanost i izraženu komunikativnost. Radi se o poslovima koji uključuju raspolaganje novčanim sredstvima građana te zahtijevaju izraženu savjesnost i odgovornost za sredstava koji građani s povjerenjem i točno određenom svrhom uplaćuju Gradu Bjelovaru”, stoji među ostalim u obrazloženju povećanja plaća referentima čiji koeficijent „skače” s 1,8 na 1,85.

Podsjetimo, gradonačelnik Dario Hrebak nedavno je najavio povećanje plaća zaposlenicima gradske uprave, ali i zaposlenicima ustanova čiji je osnivač Grad Bjelovar. Povećanje plaća najavljeno je i za djelatnike Komunalca i Vodnih usluga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!