Izabran ravnatelj županijske ustanove Suvenir Arbor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zoran Polenus novi je stari ravnatelj županijske ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje Suvenir Arbor. Polenus je ujedno i jedina osoba koja se odazvala javnom natječaju za ravnateljsko mjesto, što i ne čudi s obzirom da je i sada vršitelj dužnosti.

-Sve ostaje isto kao i prije, samo što se knjiga narudžbi dodatno ‘podebljala’ zahvaljujući novim narudžbama jednog našeg kupca iz Engleske – kazao je ravnatelj Polenus za Radio Daruvar.

Zaštitna radionica Suvenir Arbor bavi se preradom drveta i proizvodnjom namještaja te većinom zapošljava osobe s invaliditetom, a izvozi više od 70 posto svoje proizvodnje i to većinom na zahtjevna zapadna tržišta poput engleskog, francuskog, nizozemskog i švicarskog. U svojim pogonima u Siraču proizvode gotove komade namještaja i dječji program, a imaju i tekstilnu industriju, tisak i lasersko graviranje te godišnje ostvaruju oko 10 milijuna kuna prihoda. Samo tijekom prošle godine investirali su oko 2,5 milijuna kuna, uključujući i postavljanje nove sunčane elektrane, a ulagalo se i u nove strojeve. S intenzivnim ulaganjima nastavlja se i ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!