Put do pakla popločen je tamnim fugama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Odlukom da svojim sugrađanima dopusti odabir boje fuga za novi izgled korza gradonačelnik Hrebak naučio je da se demokracija zna vratiti demokratu u lice poput najljuće pljuske. Između svijetle i tamne nijanse fuga Bjelovarčani su odabrali potonju, no kada su vrijedni majstori pali na koljena i počeli je mazati, korzo je postao doslovno vrtoglavo lijep.

Bez obzira radilo se o mladom ili starom, trijeznom ili manje trijeznom življu, efekt je svima bio isti – vrtoglavica! Pločice i fuga složili su se u paklenu kombinaciju i svatko tko bi konzumirao šetnju korzom osjećao se kao da je konzumirao domaću rakiju seljaka koji nije štedio na gradima.

Skupilo se odmah stručno građevinsko-medicinsko-političko neformalno povjerenstvo, ideje su frcale poput vatrometa, a od brojnih predloženih rješenja ono o postavljanju svijetle nijanse fuge pokazalo se najboljim. Ali avaj, upravo to rješenje građani s početka ove balade nisu htjeli.

I eto kako se demokracija vratila poput bumeranga.

Ako građani ne znaju ispravno odabrati između dvije nijanse fuge, kako će pobogu znati izabrati gradonačelnika?

Ili još gore – ako je gradonačelnik dao građanima da izaberu fugu, zašto im je već par mjeseci kasnije uskratio njihov demokratski odabir?

Na ovom primjeru ujedno je vidljivo i kako lako dolazi do napuklina u demokraciji. Demokracija je takva – krhka, nevina i popločena najboljim namjerama.

No, rezultat može biti najpogubniji upravo za one koji su vjerovali da glasaju za najbolje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!